Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bir avuç taraftar, devasa tribünlerde kaybolup, gitmiş. Görüntüleri neredeyse yok, cılız bir sesten ibaretler.

Sicim gibi yağmur, fırtına, bozuk zemin... İyi futbol oynamak, kazanmak, hasret kaldığı zirveyi ele geçirmek isteyen Beşiktaş'ın daha maç başlamadan karşısına çıkan rakipleriydi adeta. Bu koşullar, ligin en çok pas yapan ekiplerinden Eskişehirspor için de elbette olumsuz faktörlerdi...

Bursa'da çok kötü bir ilk yarı oynayıp, Oğuzhan-Sosa değişikliğinden sonra toparlanarak üç puanı cebine koyan Beşiktaş'ta herkes Arjantinli oyuncunun ilk 11'de başlamasını bekliyordu ama Bilic bir değil, iki sürpriz yaptı. Maça Sosa ile değil, asla kaybetmek istemediği genç yeteneği Oğuzhan'la başlayan Hırvat hoca, kriz bölgesine dönüşen sağ bekte bu kez Serdar'ı tercih etti. Doğrusu da buydu... Gerçek bir sağ veya sol bek her zaman devşirmesinden iyidir. Bakınız Prandelli'nin, Balıkesir'deki Yasin seçimine...

Haberin Devamı

Beşiktaş, Bursaspor maçının aksine ve tüm kötü şartlara inat oyuna etkili başladı. Artık gizli falan değil, en üretken ismi Olcay Şahan'la üstünlüğü de yakaladı. Golde Atiba'nın katkısı da büyüktü. Siyah-beyazlı takım golden sonra da oyunun kontrolünü genel olarak elinde tuttu ancak özellikle Bilic'in sol kanatta görev verdiği Gökhan Töre etkisizdi.

Eskişehirspor'un beraberlik sayısı ise Volkan Narinç'in hatalı ofsayt bayrağına takıldı. Mori'nin pozisyonu nizami, gol de temizdi.

* * *

Gökhan Töre'nin sol kanattaki performansından hiç memnun kalmayan Bilic ikinci yarının başında bu bölgeye Olcay Şahan'ı kaydırdı. Gökhan'ı da gerçek yeri olan sağa yolladı.

Beşiktaş bu yerinde değişiklikten sonra oyunu daha geniş alanlarda oynama başladı. İsmail Köybaşı'nın ikinci devrenin ilk dakikalarındaki etkinliği de yüksekti. Ancak Serdar Kurtuluş yine beklenen bindirmeleri yapamadı. Hal böyle olunca ağır zeminde top sürmekte zorlanan Gökhan çabuk yoruldu ve Kartal'ın kanatlarından biri devre dışı kaldı.

İkinci kanadı ise Bilic kırdı! Evet, Olcay etkili değildi ama Eskişehirspor'un beraberlik golünden sonra mutlaka oyunda kalmalıydı. Cenk Tosun'un oyuna girmesi ne kadar doğruysa Olcay gibi gol şansı yüksek bir oyuncunun kenara alınması o kadar yanlıştı. Cenk Tosun pekala Serdar veya İsmail'le değişebilirdi, ama Bilic sadece 10 dakika için bile 3'lü savunmaya dönmeyi denemedi, riske girmedi.

Haberin Devamı

Uzatmalarda önce 10 kişilik Eskişehirspor net fırsatı kaçırdı. Ardından Kerim Frei'ın harika pasında Jose Sosa geceye damgasını vurma şansını harcadı. Son saniyelerde ise Kerim Frei'ın nefis şutunda Boffin müthiş uzandı ve Beşiktaş bir kez daha "ahlar vahlar" arasında 2 puanı Olimpiyat Stadı'na bıraktı.

Bilic; çalışkan, karakterli, adil ve takım üzerinde ağırlığı olan bir teknik adam fakat cesareti eksik... Beşiktaş bir kez daha öne geçtiği maçta rakibine yakalandı ve Bilic bir kez daha yeterince risk almadı. Geçen sezondan buna benzer çok sayıda maç hatırlıyoruz. Bilic böyle maçlarda beraberliği yeterli görmüyorsa daha fazla risk almak zorunda olduğunu artık anlamalı.