Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

228 Shakhtar-Dinamo Kiev 1
Ukrayna’da ligin bitimine 4 hafta kala son şampiyon Shakhtar Donetsk belki de sezonun en kritik maçına çıkıyor. Ev sahibi, lider Dinamo Kiev’i yenerek aradaki üç puanlık farkı kapatmak istiyor. İç sahada bir kez kaybeden ve son 11 maçının 10’unu kazanarak iyi bir seri yakalayan Lucescu’nun öğrencileri bu mücadeleyi kazanıp zirveyi ele geçirme peşinde.
Çok başarılı bir sezon geçiren Dinamo Kiev ise ligde namağlup unvanını korumayı başaran tek takım. Sezonun ilk maçında iki takım golsüz berabere kalmıştı. Bu kez ise Shakhtar, güçlü rakibini yenerek hem rövanşı hem de koltuğu alır. Bir dönem Türkiye’de de görev yapan Mircea Lucescu’nun takımına güvenin.

234 Wolfsburg-Dortmund Üst
Ligde yakaladığı dört maçlık galibiyet serisi ile bir anda gelecek sezon Avrupa bileti için iddialı takımların arasına giren Wolfsburg sahasında lider Borussia Dortmund’u konuk ediyor. Zorlu maç öncesi ev sahibi takımda Patrick Helmes attığı gollerle çok formda olduğunu gösterdi. Konuk ekip ise Bayern Münih ile puan farkının üçe inmesi ile bütün kredilerini tüketti.
Koltuğu kaptırmak istemeyen Borussia Dortmund’un, Wolfsburg deplasmanında işi hiç de kolay değil. Bu yüzden ben iki takımın da forvet elemanlarına güveniyorum ve 2,5 gol üstü seçeneğinin değerlendirilmesini öneriyorum.

238 Bolton-Fulham 1
Ligde son haftalara gelindikçe üst ve alt sıralarda resim netleşmeye başladı. Üç maçlık galibiyet serisi yakalayarak Premier Ligi’nden düşmeme yolunda büyük bir adım atan ve moral bulan Bolton kritik bir maça daha çıkıyor. Bolton’da Ivan Klasnic formda. Ev sahibi takımın çıkışında bu oyuncunun payı çok fazla. Fulham ise rakibine göre daha rahat. Çünkü alt sıralara gerilemesi de, ilk altıyı yakalayarak Avrupa bileti alması da çok zor.
Galibiyete daha çok ihtiyacı olan Bolton, rakibinin deplasmandaki inişli çıkışlı peformansını iyi değerlendirir ve taraftar desteğini arkasına alarak üç puana ulaşan taraf olur.

Haberin Devamı

Bolton yola devam