Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şampiyonlar Ligi'nde eksi 12, Süper Lig'de eksi 2 averajı olan Galatasaray, Cesare Prandelli ile yollarını ayırdıktan yaklaşık 48 saat sonra Gaziantepspor deplasmanına çıktı. "Emanetçi" Taffarel, Brüksel'de sahaya çıkan 11'de tek değişiklik yaptı. Telles kontenjan yüzünden yedeğe çekilirken, Sabri 11'e döndü, Tarık da sol beke geçti.

Taffarel'e göre (kadroyu o yaptıysa) tek sorun Sabri olmalı ki diğer 10 oyuncu 11'deki yerlerini korudu. Oysa; yorgun, moralsiz ve formsuz olan birçok ismi yedeğe çekerek, takımda şok etkisi oluşturmayı deneyebilirdi ama sanırım "tercih" edilen ekip buydu. Galatasaraylı 11 yıpranmış adam ilk yarım saat boyunca sadece ayakta durmaya çalıştı. Bu bölümde oyunu kontrol eden Gaziantepspor, Binya ve Mustafa ile iki kez gole çok yaklaştı. İlkinde Binya bomboş pozisyonda kafayı vurdu. İkincide Mustafa'yı, Muslera durdurdu.

Haberin Devamı

Maçın 3'te 1'i geride kaldıktan sonra kıpırdanan Galatasaray'da, Sneijder zoru başarıp topu direğe nişanlayınca eşitlik bozulmadı. Okan Buruk'un sahneye çıkardığı 20'lik gurbetçi Emre Nefiz'in 2'ye 1 pozisyonda topu Gökhan Süzen'e aktarmaması da Gaziantep adına kaçan net bir fırsat olarak kayıtlara geçti.

*****

Taffarel ikinci yarıya Bruma-Umut değişikliğiyle başlayıp çift forvete dönerek doğruyu yaptı. Bruma'nın 45 dakika boyunca hücumda etkili olamamasının asıl sebebi ise Tarık'ın hiçbir atağa katılmamasıydı. Sneijder de servis yapmayınca Portekizli ilk yarıyı çizgide rakiplerini kovalayarak tamamladı.

Galatasaray, Sneijder sakatlık yüzünden 64'te kenara alınana kadar 4-3-1-2 dizilişiyle oynadı ve rakip kalede pozisyonlar da buldu. Sneijder yerini Olcan'a bırakınca da Okan Buruk risk alıp, Emre'nin yerine İbrahim Akın'ı sahaya sürdü.

Okan Buruk'un hesabı, eski takım arkadaşı Taffarel'i gafil avlamaktı elbette, ancak İbrahim Akın-Chibuike ikilisinin birbirlerinden uzak oynaması ve kontratak planına dönen orta sahanın da geri çekilmesi yüzünden Galatasaray savunması daha fazla oyunun içine girmeye başladı. Sneijder çıktıktan sonra oyunun liderliğine soyunan Melo'nun direncini artırması da sarı-kırmızılıların orta alanda hakimiyet kurmasının en göze çarpan gerekçesiydi.

Haberin Devamı

Gaziantepspor son bölümlerde fazlasıyla beraberliğe razı bir oyun sergiledi. Fakat Tarık ve Sabri'nin katıldıkları atakları etkili bir orta veya iyi bir pasla taçlandıramamaları nedeniyle Umut'un boş pozisyonda auta gönderdiği top dışında ciddi bir tehlike oluşmadı.

Son bölümlerde her iki takımın da gol atması bir duran topa veya büyük bir hataya bağlıydı ve bu yanlış Karcemarskas'tan geldi. Burak da bu çok kritik maçta takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

İnanılması güç ama bugün itibariyle Süper Lig'in zirvesinde eksi 1 averajlı Galatasaray bulunuyor! Eksi 12 averaj ve 1 puanla Avrupa defterini çok erken kapatmak zorunda kalan sarı-kırmızılı takımın eksi 1 averajla lider olması gerçekten şaka gibi...