Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray çekinerek gittiği zorlu Ordu deplasmanında korkularıyla yüzleşti. Braga maçını düşünen Fatih Terim, Dany’yi yedeğe çekerek Cris’i sahaya sürerken, sakatlıktan yeni çıkan Umut’u da yedek soyundurdu.
Terim’in, 6 yıl sonra İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesi böyle bir önlem alması eleştiri konusu olmamalı. Çünkü Ordu maçının telafisi var, ancak Braga karşısında alınacak kötü bir sonuç hiçbir zaman telafi edilemeyebilir.
Galatasaray ilk yarıda yediği gole kadar adeta sahada yoktu. Hasan Kabze’nin nefis golüyle uykudan uyanan sarı-kırmızılı takım net fırsatlar yakaladı, ancak kaçan şanslar bir anlamda maçın kaderini de çizdi.
Orduspor ikinci yarıya, ilk devredeki gibi başladı ve ikinci golü buldu. Karadeniz ekibi son bölümlerde de iyi mücadele ederek bileğinin hakkıyla kazandı.
Hector Cuper’in göreve geldiği 2011-2012 sezonunun 18. haftasından bu yana bambaşka bir kimliğe bürünen Orduspor, futbolda cesaret, kalite ve yardımlaşmanın her güçlüğün üstesinden gelebileceğini gösterdi. Mor-beyazlı takımın evindeki yenilmezlik serisini çok daha büyük rakamlara taşıyabileceğini düşünüyorum.