Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Londra derbisinde Tottenham, liderlikten bir anda üçüncü sıraya kadar gerileyen moralsiz rakibi Chelsea’yi mağlup eder. Everton ise beklenen patlamayı Wigan karşısında yapar...

103 G.Fürth-Oberhausen 1
Zirve yarışındaki iddiasını koruyan Fürth, iç sahada sadece bir kez kaybetti. Özellikle Arminia Bielefeld deplasmanında aldıkları farklı galibiyet, ilk devrenin bitimine iki hafta kala futbolcuların moral bulmasını sağladı. Oberhausen ise daha fazla puan kaybederse düşme hattına gerileyecek. Konuk ekipte forvet oyuncusu Mike Terranova kart cezası nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Fürth, moralsiz rakibi karşısında iç saha avantajını iyi kullanır ve üç puana ulaşan taraf olur.

116 QPR-Watford 1
Emin adımlarla İngiltere Premier Ligi’ne yürüyüşünü sürdüren QPR, çıktığı 19 maçta 11 galibiyet, 8 beraberlik alarak namağlup unvanını korumayı başaran tek takım oldu. Ev sahibi özellikle taraftarı karşısında fırtına gibi esiyor. İç sahadaki son üç karşılaşmalarında kayıp yaşamadılar ve rakip fileleri 8 kez havalandırdılar. Ligin orta sıralarında yer alan Watford ise sürprizleri seven bir takım. Ancak QPR’ın geçen hafta maçı ertelendi, Watford ise sahaya çıktı ve yorgun. Bu yüzden ev sahibi galibiyete ulaşarak liderliğini sürdürür.

152 Everton-Wigan 1
Everton çok iyi bir kadroya sahip olmasına rağmen beklenen patlamayı 17. haftaya kadar yapamadı. Ancak son maçlarında Chelsea’den aldıkları puan gelecek için umut verdi. Wigan’ın da rakibinden farkı yok. Stoke beraberliği ile iki karşılaşma sonra bir puan almayı başardılar. Ev sahibi, taraftar avantajını iyi kullanır ve istediği galibiyete bu kez ulaşır.

344 Tottenham-Chelsea 1
Londra derbisinde iç sahada çok iyi sonuçlar alan Tottenham, ligde son dört maçını kazanamayan ve liderlikten bir anda üçüncü sıraya kadar gerileyen Chelsea’yi konuk ediyor. İki takım da hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde sahaya çıktı. Ancak ev sahibi Twente deplasmanında golcüsü Crouch’u 86’da oyuna sokarak dinlendirdi. Jermain Defoe ise iki kez ağları havalandırarak formda olduğunu bir kez daha gösterdi. Konuk ekip ise çok moralsiz. Avrupa’da Marsilya’ya kaybetmelerinin yanında Drogba, Terry, Essien gibi önemli isimler maçta görev yaptı. Rakibi karşısında iç sahada oynadığı son dört maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik alan Tottenham’ın, sahadan galibiyetle ayrılarak başarılı serisini sürdüreceğini düşünüyorum.