Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

514 Almanya-Belçika Üst
Türkiye’nin merakla sonucunu beklediği karşılaşmada grubu namağlup tamamlamak isteyen Almanya, ikincilik koltuğunu ele geçiren Belçika’yı konuk ediyor. Panzerlerde herkesin Türkiye maçının ardından söylediği tek şey ‘Grubu 10’da 10’la tamamlamak istiyoruz’. Rakibini ilk maçta 1-0 mağlup eden Almanya’nın tabii ki böyle bir başarıyı gerçekleştirecek gücü var. Ancak Belçika da çok tehlikeli isimlere sahip. Bu yüzden kritik mücadelede sonuçtan önce 2,5 gol üstü seçeneği değerlendirilmeli.

525 Danimarka-Portekiz 1-0
Gruplarda belki de en kritik karşılaşma. İki dev Portekiz ve Danimarka liderlik için sahaya çıkıyor. Danimarka sahasında oynadığı 3 maçı da kazanırken, rakip kalelere 5 gol gönderdi ve hiç gol yemedi. Portekiz ise deplasmanda sadece Norveç’e mağlup oldu. Konuk ekibe zorlu deplasmandan alacağı bir beraberlik yetiyor. Ancak ev sahibinin kazanması gerekiyor. Bu yüzden ilk seçenek olarak 1-0 denenebilir.

528 İsviçre-Karadağ 1
Galler mağlubiyeti ile gruptan çıkma şansı kalmayan İsviçre, taraftarı karşısında alacağı galibiyetle gruplara veda etmek istiyor. Karadağ ise yerini garantiledi. Ev sahibi takımda Spor Toto Süper Lig’de de Fenerbahçe forması giyen Reto Ziegler kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. İki takımın arasında oynanan ilk karşılaşmayı deplasmanda 1-0 yenilen İsviçre, bu kez saha avantajını iyi kullanır ve zafere ulaşan taraf olur.

533 Slovenya-Sırbistan 2
Gruptaki son maçına çıkan Sırbistan, İtalya beraberliğinin ardından ikincilik için Slovenya’yı devirmek zorunda. Ev sahibi Slovenya taraftarı istediği sonuçları bugüne kadar alamadı. Ev sahibi, gruplarda oynadığı 4 maçta sadece bir kez zafere ulaşabildi. Elemelerde çıktığı son 5 karşılaşmada namağlup unvanını koruyan Sırbistan’ın ise bu kez kazanmaktan başka çaresi yok. Konuk ekip, prestij için sahaya çıkan rakibini devirerek play-off biletini alacaktır.

Haberin Devamı

Düğüm çözülüyor