Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

103 Basel-Zürich 1
Saha avantajını en iyi kullanan takımlarından biri olan Basel, lider Young Boys ile arasındaki puan farkının daha fazla açılmasını istemiyor. Zürich ise kâbus gibi bir sezon geçiriyor. Konuk ekip geçen yıl şampiyonluk mücadelesi verdiği ligde, bu kez düşme hattına girmemek için çabalıyor. Basel son olarak sahasında Xamax’ı 4-1 yenerken, Zürich Luzern deplasmanından mağlubiyetle döndü. Ev sahibi, moralsiz rakibini kayıpsız geçecektir.

136 R.Kazan-Zenit 1
Rubin Kazan bu maçı kazandığında şampiyonluğunu bir maç kala garantileyecek. Karşılaşmanın Kazan’ın sahasında oynanması futbolculara artı bir motive kaynağı olacaktır. Zenit’in ise tek amacı bulunduğu yeri koruyarak seneye Avrupa’da mücadele etmek. Sezonun ilk maçı golsüz beraberlikle sonuçlanmıştı. Ev sahibi hem rövanşı alır, hem de birincilik kutlamalarına erken başlar.

174 Sunderland-Arsenal Üst
Ligin en istikrarlı takımlarından Sunderland, çok fazla maddi gücü olmamasına rağmen bir takımın mücadele ile neler yapabileceğini gösterdi. Özellikle iç sahada sadece bir kez yenilmeleri, rakiplerinin bu deplasmana gelirken çekinmesini sağlıyor. Maç başına 3,27 gol ortalaması ile oynayan Arsenal ise makine düzeninde işliyor diyebiliriz. Ev sahibi takımın Liverpool ve Manchester United gibi takımlara kaybetmemesi Arsenal’i favori göstermemizi zorlaştırıyor. En garanti seçenek 2,5 gol üstü olacaktır.

288 Twente-Vitesse 1
Hollanda Ligi’nin iki namağlup takımından biri Twente, artık bu sezon şampiyonluk hasretine son vermek istiyor. Orta sıralarda yer alan Vitesse’nin ise çok kötü bir deplasman performansı var. Konuk ekip çıktığı 6 maçın sadece birini kazanırken, rakip kalelere de beş gol gönderdi. İki takım arasındaki maçlara baktığımızda ise ev sahibi takımın ezici bir üstünlüğünü görüyoruz. Rakibine son 9 karşılaşmada kaybetmeyen Twente, bu kez de üç puana ulaşırken fazla zorlanmaz.

336 Xamax-Y.Boys Üst
İsviçre Ligi’nde oynadığı 16 maçta tam 40 gol atmayı başaran Young Boys’un kusursuz işleyen bir forvet hattı var. Xamax da çok başarılı bir sezon geçiriyor. Son hafta Basel’e mağlup olmasalar, ikinci sıraya tırmanabilirlerdi. Zorlu maçta 2,5 gol barajı çok rahat aşılacaktır.