Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

520 Barcelona-R.Kazan Üst
Topladığı 4 puanla F Grubu’nun liderliğine oturan Barcelona, geçen sezonki başarılarını bu yıl da tekrarlıyacağa benziyor. Rubin Kazan ise Şampiyonlar Ligi’nde istediği maddi geliri sağladı ve tek amacı üçüncü sırayı alarak yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmek. Bu yüzden zorlu Barça deplasmanında da en fazla bir puan koparabilirler. Ev sahibi Avrupa’da yaşadığı gol krizini bu müsabakada çözer ve müsabakada 2,5 gol barajı aşılır.

527 Olympiakos-Standard 1

Yunanistan temsilcisi Olympiakos özellikle Alkmaar karşısında aldığı galibiyetle ikincilik için umutlandı. Bu müsabakada da en yakın rakiplerini iç saha avantajını iyi kullanarak mağlup etmek isteyeceklerdir. Belçika Ligi’nde sezona iyi başlayamayan Standard ise Avrupa’da alacağı sonuçlarla taraftarına kendini affettirmek istiyor. Ama ilk iki maçta bunu yapamadılar. Olympiakos, moralsiz rakibini mağlup ederek ilk iki için büyük bir avantaj sağlar.

553 CSKA-Man. Utd. Alt
Manchester United gruptaki ilk iki maçını kazanarak liderliğin en büyük favorisi olduğunu gösterdi. Beşiktaş’ı mağlup eden CSKA ise Wolfsburg ise ikincilik için mücadele vereceğe benziyor. ManU, tipik İngiliz futbolunu bu sezon da sürdürmeye devam ediyor. Amaçları tek gollü de olsa sahadan galibiyetle ayrılmak. Bu yüzden zorlu Rusya deplasmanında da fazla tempolu bir oyun ortaya koymayacaklarını düşünüyorum. Az gollü bir müsabaka sürpriz olmayacaktır.

562 Wolfsburg-Beşiktaş Üst

Wolfsburg gruptaki son maçında Manchester United karşısında iyi savaşmasına rağmen sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fakat oynadığı futbolla gelecek müsabakalar için umut verdi. Beşiktaş ise ilk iki karşılaşmasında puan alamazken, ligdeki galibiyetleriyle Almanya deplasmanı için moral depoladı. Avrupa’da artık kaybedecek bir şeyi olmayan Kartal, bütün gücü ile ilk dakikadan itibaren rakip kaleye saldıracaktır. Wolfsburg’da Dzeko ve Grafite defansta verilecek açıkları iyi değerlendirebilir. Bu yüzden gollü bir müsabaka bizleri bekliyor.

577 Lazio-Villarreal 1
Bence Avrupa Ligi’nde haftanın maçı olacak. Çünkü iki takımın da güçleri birbirine denk ve grup ikinciliği için savaşıyorlar. Hatta kazanan, Salzburg da kaybederse liderliğe bile yükselebilir. Ev sahibi Lazio, Serie A’da sezona iyi bir başlangıç yapamadı ve tek amacı Avrupa’da başadı. İspanyol temsilcisi Villarreal’in de rakibinden bir farkı yok. Yedi maçta galibiyet alamadılar ve son sıraya demir attılar. Lazio taraftar desteğini arkasına alarak kazanacaktır.