Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

180 Wolfsburg-Nürnberg Üst
Leverkusen mağlubiyetinin ardından bir kez daha düşme korkusunu yakından hissetmeye başlayan Wolfsburg’un artık sürpriz bir sonuca tahammülü yok. Nürnberg ise ligin en formda takımlarından biri. Konuk ekip son altı maçından 5 galibiyet, 1 beraberlik çıkardı. Ayrıca St Pauli deplasmanında tam 4 gol birden atan Christian Eigler dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Wolfsburg düşme hattına girmemek için, Nürnberg ise Avrupa bileti için kazanmak istiyor. İki golcü takımın maçında ağlar en az üç kez havalanır.

333 Feyenoord-Breda 1
Son 5 maçında topladığı 11 puanla düşme hattından uzaklaşan Feyenoord, özellikle sahasında toplayacağı puanlarla bu sezonu en azından orta sıralarda bitirmek istiyor. Breda’nın deplasman performansı ise tam bir fiyasko. Konuk ekip son olarak dış sahada 15 Aralık’ta Excelsior’u mağlup etti. Formda Feyenoord, Breda engelini kayıpsız geçecektir.

344 Mainz-Leverkusen Üst
Şampiyonluk yarışından iyice uzaklaşan Mainz’ın hedefi bulunduğu yeri koruyarak Avrupa biletini almak. Dortmund’un 12 puan gerisinde kalan Leverkusen ise Şampiyonlar Ligi için 2. sıradaki yerini kimseye kaptırmak istemiyor. Ligde oynadığı 25 maçın 17’sinde en az üç gol olan konuk ekibin müthiş bir forvet hattı var. Özellikle Renato, Vidal ve Sidney attıkları gollerle takıma katkı yaptılar. Mainz, kolay bir deplasman değil. Bu yüzden Leverkusen kazanır demek zor. Ancak 2,5 gol barajı zorlanmadan aşılır.