Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

268 Samsun-G.Birliği Alt
Yabancı oyuncu transferinin yanında Kayseri’den Selim Teber, Galatasaray’dan Mustafa Sarp, Kasımpaşa’dan Ergün Teber gibi Süper Lig tecrübesi olan isimleri kadrosuna katan Samsunspor, yeni yükseldiği ligde asansör takım olmak istemiyor. Sezona TSYD Kupası ile başlayan Gençlerbirliği’nde ise yıldız golcüsü Mustafa Pektemek ve Orhan Şam’ın gidişi büyük bir güç kaybı yaşattı. Hazırlık maçlarında iki takımın da çok iyi kapandığını gördük. Ligde de bu durum değişmez ve 2,5 gol barajı aşılmaz.

402 Bursa-Kayseri Alt
Şampiyon kadroyu dağıtan Bursaspor’da özellikle iki yıldızı Volkan Şen ve Sercan Yıldırım’ın gidişi şok yarattı. Sezonu erken açan yeşil-beyazlılar Avrupa Ligi’ne veda etti ve tek düşüncesi lig oldu. Timsah’ın en dikkat çekici transferleri ise Sestak, Bangaura, Scott Carson ve Basser oldu. Rotayı yine gençlere çeviren Kayserispor’da tecrübeli golcü Gökhan Ünal da yuvaya döndü. İki takım da sezonun ilk karşılaşmasından en az bir puan çıkarmak isteyecektir. Bu yüzden bol gol beklemeyin.

403 Karabük-Sivas 2
Emenike’yi takımda tutamayan Karabükspor, büyük bir güç kaybı yaşadı. Ev sahibi Ali Kuçik, Mehmet Batdal gibi genç oyuncuların yanında Sinan Kaloğlu gibi Süper Lig tecrübesi yüksek bir oyuncuyu renklerine bağlayarak forvet hattını oluşturdu. Sivasspor da kadrosunda büyük bir revizyona giderken, bombayı son gün patlatarak Celtic’ten Rasmussen’i kiraladı. Karabükspor’da Ali ve Mehmet geçen sezon Süper Lig tecrübesini edinemediler. Onların performansı soru işareti yaratırken, ev sahibine güvenmek zor. Sivasspor, deplasmandan üç puanla dönecektir.


Golsüz açılış