Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Millilerimiz eleme grubunda Bosna ile çok önemli bir maça çıkıyor. Kazanmak zorunda olan ay-yıldızlılar atak bir oyun ortaya koyar. Maçta en az üç gol olur

554 Bosna-Türkiye Üst
Türkiye’nin 4 puan önünde olan Bosna Hersek bu müsabakadan alacağı bir beraberliği bile kar sayabilir. Özellikle Dzeko ve İbiseviç gibi iki tane güçlü forvete sahip oldukları için gol yollarında çok etkili olabiliyorlar. Millilerimiz ise Estonya karşısında aldığı galibiyetle büyük bir moral bulurken, Emre, Arda ve Tuncay çok iyi bir oyun ortaya koymuştu. İlk maçta rakibimizi 2-1 mağlup etmiştik. Bu müsabakada da bol gol beklenebilir.

569 Macaristan-Portekiz 0
Macaristan İsveç karşısında son dakikalarda yediği golle mağlup oldu ve gruptaki ikinciliğini tehlikeye attı. Portekiz için ise artık bu son şans. Bu müsabakadan da galibiyetle ayrılamazlarsa Dünya Kupası’na gitmeleri iyice zorlaşacak. Fakat konuk ekibin zorlu Macaristan defansını aşabileceklerini düşünmüyorum. Beraberliği bile iyi bir sonuç olarak gören ev sahibi iyi kapanır ve istediğini alır.

580 Sırbistan-Fransa Alt
Grupta 18 puanla liderlik koltuğunda oturan Sırbistan, 14 puanla ikinci sırada yer alan Fransa’yı konuk ediyor. İlk maçı Fransa saha avantajını iyi kullanarak 2-1 kazanmıştı. Fakat bu müsabakada Sırbistan çok iyi kapanacaktır. Konuk ekibin gruptaki son 4 karşılaşmasına baktığımızda en fazla iki gol olduğunu görüyoruz. Bu kez de sonuç değişmez. 2,5 gol altı zorlu maç için ilk seçenek olarak düşünülmeli.

585 Paraguay-Arjantin 1
Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Arjantin, bu kez de zorlu Paraguay deplasmanına gidiyor. Konuk ekibin hafta sonu Brezilya ile çok zorlu bir maç yaptığını ve sahadan 3-1 mağlup ayrıldığını düşünürsek, bu müsabakaya tam olarak konsantre olmalarını beklemiyorum. Ayrıca Arjantin dış saha maçlarında çok zorlanıyor. Taraftar desteğini iyi kullanan ve rakibi ile arasındaki puan farkını korumak isteyen Paraguay galibiyet için bir adım önde.

Haydi Türkiye