Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

114 Leeds-M’Brough 1
Portsmouth karşısında iki farklı üstünlüğünü koruyamayan ve sahadan beraberlikle ayrılan Leeds United, taraftarı karşısında kaybını telafi etmek istiyor. Middlesbrough ise kâbus gibi bir sezon geçiriyor. Konuk ekip düşme hattına girmeme mücadelesini sürdürürken, deplasmanda çıktığı 12 maçın 9’unu kaybetti. Ligin en golcü takımı olma unvanını elinde tutan ev sahibi, moralsiz rakibini eli boş göndererek seri galibiyetler için ilk adımı atacaktır.

118 Man. City-Blackpool 1
Newcastle’dan sonra Aston Villa engelini de farklı geçen City, zirve yarışında büyük moral buldu. Ev sahibi takımda o kadar çok yıldız oyuncu var ki saymakla bitmiyor. Villa karşısında bu kez Balotelli sahneye çıktı ve 3 kez ağları havalandırarak galibiyetin mimarı oldu. Blackpool ise iki maçının ertelenmesinin ardından salı günü Sunderland’i deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Ancak City’yi durdurmaları büyük sürpriz olur. Ev sahibi sahadan galibiyetle ayrılarak çıkışını sürdürür.

Haberin Devamı

120 Sunderland-Blackburn 1
Bu sezonki performansı ile güven vermeyen Sunderland, iç sahada aldığı puanlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Blackburn ise ligin en çok gol yiyen takımlarından biri. Ayrıca son maçta iki kez ağları havalandıran Nikola Kalinic bu müsabakada cezalı olduğu için forma giyemeyecek. Forvet hattında sıkıntı yaşayan konuk ekibin, Sunderland deplasmanında tek hedefi bir puan olacaktır. Ancak çıkış arayan ev sahibi rakibine bu şansı vermez ve sahadan galibiyetle ayrılır.

121 Tottenham-Fulham 1
Maç eksiğine rağmen yarıştan kopmayan Tottenham’da, bu sezon 13 maçta forma giyen defans oyuncusu Younes Kaboul kart cezası nedeniyle Fulham karşısında görev yapamayacak. Fulham ise Stoke City’i devirerek 8 maçlık galibiyet hasretine son verdi. İki takım arasında oynanan müsabakalara baktığımızda Tottenham son 6 karşılaşmada rakibine mağlup olmamış. Birincilik yarışında yara almak istemeyen ev sahibi bu kez de Fulham’a sürpriz şansı vermez.