Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Avrupa kupalarında son şanslar oynanıyor. CSKA Moskova-Inter maçında 2,5 gol altı tercih edilmeli. Bordeaux-Lyon ve Liverpool-Benfica karşılaşmalarında ise baraj aşılacaktır

501 CSKA-Inter Alt
Şampiyonlar Ligi’nde son kozlarını oynayan takımlar yarı finale çıkmak için mücadele edecek. İtalya deplasmanından 1-0’lık mağlubiyetle dönen Rus temsilcisi CSKA Moskova, taraftar desteğini kullanmak isteyecektir. Inter ise yakaladığı skor avantajıyla defansa çekilebilir. Bu yüzden zorlu maçı sürprize açık görüyorum. Önce 2,5 gol altı.

502 Altach-Wacker 1-0
Avusturya 2. Ligi’nde zirve mücadelesi veren iki takımın maçında ikinci sıradaki Altach, lider Wacker’ı konuk ediyor. Ev sahibi iç sahada çok gol atıp, az gol yiyor ve taraftar desteğini çok iyi kullanıyor. Wacker ise deplasmanda Admira’dan sonra en başarılı takım olmasına rağmen kayıp yaşayabileceğini sezon boyunca gösterdi. Altach sahadan en az bir puanla ayrılacaktır.

512 Malmö-Halmstad 1
Yeni başlayan İsveç Ligi’nde takımlar tam olarak form tutmamasına rağmen Malmö, üçüncü hafta sonunda iki galibiyet bir de beraberlik aldı. Halmstad ise dış sahada oynadığı tek maçı 6-0 gibi farklı bir skorla kaybederek deplasman karşılaşmalarında ne kadar çok zorlanacağını gösterdi. Rakibinden daha moralli olan Malmö üç puanı kapar.

540 Bordeaux-Lyon Üst
İki Fransız temsilcisinden bir tanesi bu maç sonunda Şampiyonlar Ligi’ne veda edecek. İlk karşılaşmada rakibi karşısında çok etkili olan ve 3-1’lik skorla rövanş için büyük avantaj sağlayan Lyon, herhangi bir sürpriz istemiyor. Bordeaux’un ise Devler Ligi’nde bu kadar stresli maçları kaldıramayacağını daha önce yazmıştık. Zorlu mücadelede sonuçtan önce bol gol denenebilir.

Haberin Devamı

566 Liverpool-Benfica Üst
İngiliz temsilcisi Liverpool, ilk maçta öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Her şeye rağmen ev sahibi bu kez Avrupa kupalarındaki tecrübesini kullanmak isteyecektir. Portekiz Ligi’nde mücadele eden Benfica ise bir gol yerse elenebilir. Konuk ekip o sayıyı yememek için tabii ki kapanacaktır. Ancak 2,5 gol barajı maçta yine aşılır.


İlk tercih üst