Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş, Akhisar'la ligin 9. haftasında 3-3 berabere kalarak ikinci sırayı Kasımpaşa'ya kaptırmıştı. 15. ve 21. haftalarda ikinci basamağı yeniden ele geçiren siyah-beyazlı takım, 17. ve 22. haftalarda ise Galatasaray'a geçilmekten kurtulamadı.

Galatasaray'ın evinde Kayserispor'a yenilmesiyle bu sezon şampiyonlukla şimdiden eş anlamlı kabul edilen ikincilik için büyük fırsat yakalayan Beşiktaş, arkası gelmeyen cezalar yüzünden yine kadın ve çocuk taraftarlarının önündeydi, ama maça müthiş iştahlı başladı. Emrah'ın basit hatasında topa sahip olan Veli çok az kullandığı soluyla harika vurdu ve daha 2. dakikada gol perdesini açtı.

Haberin Devamı

Slaven Bilic çok yerinde bir uygulamayla Rize'de geçen hafta 2 gol atan Mustafa Pektemek'i yine 11'de sahaya sürdü. Pektemek de, Motta'nın adrese teslim ortasında çok özlenen kafa vuruşlarından birini yaptı ve Beşiktaş daha 8. dakika dolmadan iki farkı yakaladı.

Veli, Atiba ve Oğuzhan üçlüsü ilk yarım saatte Akhisar orta sahasına ciddi bir pres uyguladı. Motta-Olcay ve Necip-Holosko ikilileri de her iki kanattan bu baskıya iyi destek verdi. Niasse ve Mehmet Akyüz'ün hiç rahatsız edemediği Beşiktaş savunma dörtlüsünün ataklarda orta alana çıkması da rakip yarı sahadaki presin etkinliğini artırdı.

Hamza Hamzaoğlu'nun geçen sezonun son haftalarından itibaren iyi bir pas takımına dönüştürdüğü Akhisar ilk 35 dakikada son derece dağınıktı. Bruno'nun kulübede olması, Mehmet Akyüz'le çok uzak oynayan Niasse'yi hücumda yalnızlığa mahkum etti. Kenan'ın, Senegalli forvete verdiği destek ilk yarı boyunca hep zayıf kaldı. Kenan'ın ilk yarıda ele geçirdikleri tek fırsatta net golü kaçırması ise Beşiktaş'ın şansıydı.

Gözler artık Gaziantep’te

Hamza Hamzaoğlu ikinci yarıya iki hamleyle başladı. Niasse'nin forvetteki yalnızlığını Bruno ile gidermeye çalışan Hamzaoğlu, orta sahayı da 18 yaşındaki Kamerunlu Kuate ile takviye etti. Ahmet Cebe ve Mehmet Akyüz'ü oyundan alan Akhisar'ın hocası, Serkan Çınar'ın sakatlanması üzerine Uğur Demirok'u da sahaya sürmek zorunda kaldı ve henüz 54. dakikada değişiklik hakkı tükendi.

Haberin Devamı

İkinci yarı Beşiktaş için de iyi başlamadı. Ersan sakatlanınca Jones'a görev veren Bilic, Atiba'yı sağ beke kaydırdı, Necip'i de Franco'nun yeni partneri yaptı. Mustafa Pektemek'in başındaki kanamanın yeniden başlaması üzerine ise son yarım saatte Almeida'ya görev verdi.

Veli, Pektemek ve Motta ile birlikte Beşiktaş'ın en iyileri arasında yer alan Atiba çalışkanlığının ödülünü attığı golle aldı. Pozisyondaki takipçiliği ve dönerek sol ayağıyla yaptığı vuruş tam bir usta işiydi. Eşine az rastlanan Kanadalı joker, 2 dakika önce çok net bir pozisyonu harcayan Almeida'ya da adeta, "gol böyle atılır" mesajını gönderdi.

Akhisar'ın gardını daha 8. dakikada düşüren ve 3 puanı zorlanmadan cebine indiren Beşiktaş, TT Arena'da mağlup olduğu Galatasaray'ı üçüncü sıraya iterek, ikinci basamağa yükseldi, gözünü de Gaziantep'e çevirdi.

Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe de kayıp yaşarsa Beşiktaş haftayı dev bir kazançla ve şampiyonluk için yeniden umutlanarak kapatır. Lider evine üç puanla dönerse mi? Zirve şansları biraz daha azalacak olan Beşiktaş ve Galatasaray bu sezon şampiyonluk kadar değerli olan ikinciliği kapmak için büyük bir yarışa tutuşur.