Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Avrupa kupalarında her puanın, “altın” değerinde olduğu bir dönemde ülkemizi başarıyla temsil eden Galatasaray ve Fenerbahçe’nin dayanışma içinde yarışmalarını beklemek neden hayalcilik olsun ki...
Örneğin Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde, AEL Limassol’u her 2 maçta da mağlup eden 105 yıllık ebedi dostu Fenerbahçe’yi, Kıbrıs Rum Kesimi tehdidini başarıyla savuşturduğu için tebrik etse mesela... Başkan veya kulüp resmen kutlasa tadından yenmez, ama bir yönetici, bir teknik adam, bir futbolcu, bir profesyonel çıkıp dostluk adına güzel mesajlar verse, Kadıköy’e sıcak bir tebessüm gönderse hangi aklıselim insan buna tepki koyar? Başkan Ünal Aysal’a kalsa hiç düşünmeden yapar, ama ah o kraldan çok kralcılar...

Haberin Devamı

KAVGAYI BIRAKIN TABELAYA BAKIN

Ya Fenerbahçe... Romanya’da Cluj’a 3 atan, Manchester United’ı Arena’da avlayan Galatasaray’ı tebrik etmek, gelecek maçlar için başarı dilemek, gruptan çıkmasını temenni etmek çok mu zor, çok mu ağır?
Galatasaraylı milli basketbolcu Göksenin Köksal dizinden ciddi şekilde sakatlandığı zaman Fenerbahçe Kulübü, 4 Kasım’da resmi internet sitesinden, “helal olsun” dedirten bir “geçmiş olsun” mesajı yayınlamıştı. Hem Göksenin hem sarı-kırmızılılar hem de dostluk için çok anlamlı, çok yerinde bir dilekti. Özlenen dayanışmanın başlangıcı olmasını beklerdik, ama Galatasaray’dan kuru bir teşekkür dahi gelmedi.

KAVGAYI BIRAKIN TABELAYA BAKIN

Mesaj yağmuru
Ardından yine kriz patlak verdi, kavgacılar sevindi. Aykut Kocaman-Fatih Terim gerilimi kısa sürede ortalığı kapladı, bir bardak suda fırtınalar koparıldı. Neymiş, Şampiyonlar Ligi sınavı olan Galatasaray’ın lig maçını cuma günü oynama isteği kabul edilirken, cumartesi lig maçına çıkan Fenerbahçe’ye “pazar günü oynamak ister misin” diye sorulmamış! Danimarka ile oynanan özel milli maçta Fenerbahçeli 5 oyuncu ilk 11’de sahaya sürülürken, Fatih Terim’in isteğiyle Galatasaraylılar dinlendirilmiş.
Kocaman adrese teslim bu mesajlarla ateşlemişti krizin fitilini, devamını da getirdi. “Bu sorulara başka muhattaplar da bulabilirsiniz” diyerek göndermeler yaptı. “Benim bildiğim Aykut bir şey söyleyecekse, doğrudan konuşur” diyen Terim’e, “Bana adımla hitap edilmesi beni hiç bozmaz, söyleyene bakmak lazım” mesajını gönderip, yangına bir odun daha attı. Neyse ki Fatih Terim konuyu kapattı da, gerilim daha fazla tırmanmadı.
Peki, FBTV’nin de katıldığı bu gerilimin yaşandığı günlerde Galatasaray ve Fenerbahçe ligde neler yaptı?
Sarı-kırmızılılar, Karabük’e yenilirken, Elazığ’da Melo’nun kurtardığı penaltıyla kazandı, ardından Gaziantep’le berabere kaldı, liderlik koltuğunda iyice sallanmaya başladı. Fenerbahçe ise son 3 maçında Eskişehir ve Kayseri ile berabere kalırken sadece Gençlerbirliği’ni yenebildi, kayıplarına yenilerini ekledi.

Haberin Devamı

FENA geliyorlar!
Derbiye 2 hafta kala tablo gayet net; 26 puanlı Galatasaray 14 haftada 5 beraberlik, 2 yenilgiyle tam 16 puan kaybetti. Avrupa’daki liderlerden büyük fark yiyen sarı-kırmızılılar geçen sezonun da 2 puan gerisinde kaldı. 24 puana sahip Fenerbahçe ise 6 beraberlik, 2 yenilgiyle 18 puan yitirdi. Deplasmandaki tek galibiyetini Akhisar’a karşı alırken, rakip sahalardaki 7 maçtan yalnızca 8 puan çıkarabildi. Geçen sezondan da 4 puan az topladı.
Galatasaray ve Fenerbahçe puanları bol bol saçarken, Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor yollarına kararlılıkla devam ediyor. Son 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Kartal, “FEDA” derken “FENA” geliyor artık. Samet Aybaba’nın, “menemen” partileri de, transfere 30-40 milyon euro harcayan ezeli rakiplerin keyfini kaçırmaya başladı.
Süper Lig’in 3. haftasında bu sütunlarda, “Kartal başarırsa herkes kazanacak” diye yazmıştık. Fakat galiba daha da fazlası olacak. Kartal başarırsa, Süper Lig temellerinden sarsılacak, herkes aynaya bakmak zorunda kalacak.

Haberin Devamı

14. HAFTANIN PANAROMASI

TAKIM

BEŞİKTAŞ

Son 6 haftada 5. galibiyetini Ordu’da elde eden siyah-beyazlı takım, zirveye biraz yaklaştı, ezeli rakiplerine korku saldı. Kritik mücadelede Kartal’ın mücadelesi, kazanma isteği hiç azalmadı, 90 dakika sonunda haklı bir galibiyete imza atıldı.

PORTRE

OĞUZHAN

BEŞİKTAŞ

Fernandes’in yokluğunda Toraman’la birlikte Beşiktaş’ın liderliğini yaparken, yeni düzelen sakatlığına rağmen hiçbir sorumluluktan
kaçmadı. Attığı klas golle Kartal’ı galibiyete taşıdı, transferini gerçekleştirenlerin bir kez daha göğsünü
kabarttı.

HOCA

SAMET?AYBABA

BEŞİKTAŞ

Orduspor maçından önceki akıl dolu mesajlarıyla oyuncularına özgüven aşıladı, her fırsatta, “liderim” dediği Fernandes’in sakatlığını ağzına bile almadı. Kartal zorlu deplasmanda kısa süre sendelese bile mücadeleyi hiç bırakmayarak, istediğini almayı başardı.

HAKEM

SUAT?ARSLANBOĞA

GALATASARAY-GAZİANTEPSPOR

Taraftar baskısından hiç etkilenmeden ne gördüyse çalmaya çalıştı. Özellikle centilmenlik dışı hareketlere hiç prim tanımadı, çaldığı düdüklerde adaletten sapmadı. Felipe Melo’ya çıkardığı iki sarı kartta da haklıydı, zaten kimse kırmızı tartışmadı.

KAVGAYI BIRAKIN TABELAYA BAKIN

KAVGAYI BIRAKIN TABELAYA BAKIN

KAVGAYI BIRAKIN TABELAYA BAKIN