Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İngiltere’de hafta sonu FA Cup heyecanı yaşanacak. Manchester United kendi evinde krizdeki ezeli rakibi Liverpool’a şans tanımaz. La Liga’daki R.Madrid-Villarreal randevusunda 2.5 gol barajı aşılır

123 Arsenal - Leeds üst
Premier Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Arsenal, FA Cup’ta da oldukça iddialı. Manchester City ile karşılaştığı son lig maçında iyi futbol sergilemesine rağmen 1 puanla yetinmek zorunda kalan kırmızı-beyazlı takımın, savunma problemleri yaşayan Championship ekibi Leeds United önünde farklı bir galibiyete imza atacağını düşünüyorum.

311 M.United - Liverpool 1
FA Cup’ın en ilgi çekici maçı kuşkusuz Manchester United ile Liverpool arasında oynanacak. İki maç eksiğine rağmen Premier Lig’de liderlik koltuğunda oturan Manu hem çok formda hem de moralli. Liverpool ise tarihinin en karanlık günlerini yaşıyor. Kırmızı Şeytanlar’ın ezeli rakipleri önünde fazla zorlanmadan kazanmalarını bekliyorum.

332 Mallorca - Almeria 1
La Liga’nın dişli ekiplerinden Mallorca üç maçlık yenilgi zincirini 3-0’lık Hercules galibiyetiyle kırdı, moral depoladı. Evinde hem iyi futbol oynayan hem de kolay sonuca giden Mallorca, ligin dibindeki Almeria karşısında galibiyete çok yakın duruyor. Bu karşılaşmada, “üst” seçeneği de rahatlıkla denenebilir.

342 R.Madrid - Villarreal üst
La Liga’da haftanın maçı Santiago Bernabeu’da oynanacak. Getafe deplasmanından 3-2’lik galibiyetle dönerken zorlanan Real Madrid’in savunması son dönemde güven vermiyor. Bu karşılaşmada başarılı defans oyuncusu Arbeloa’nın kırmızı kart görmesi sıkıntıyı daha da artırdı. Zorlu randevuda en güçlü olasılık, “üst” gibi görünüyor.