Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

467 Alkmaar-Twente Üst
Lider ile arasında tam 25 puan bulunan Alkmaar’ın tek amacı Feyenoord’un yerini alarak gelecek sezon Avrupa Ligi’nde mücadele etmek. Twente ise Ajax’ın 4 puan önünde birincilik koltuğunda oturuyor. Kaybetme kredileri olsa bile bunu 31. haftada harcamak istemeyeceklerdir. Twente’nin dış sahada sadece bir kez mağlup olduğunu düşünürsek, Alkmaar karşısında kolay pes etmezler. İki takımın da bu sezon 15 maçı 2,5 gol üstü bitmiş. Bu zorlu müsabakada da bol gol beklenebilir.

472 R.Vienna-Linzer 1

İç sahada oynadığı 14 maçın 12’sini kazanan Rapid Vienna, liderlik için Salzburg’un puan kaybetmesini bekliyor. Linzer ise ligin amaçsız takımlarından. Sezon sonuna kadar prestij maçlarına çıkacaklar ve gelecek yılın planlamasını yapacaklar. Ayrıca deplasmanda da başarılı olamıyorlar. Rakibinden çok daha moralli olan Vienna, haftanın favorilerinden biri.

474 Monaco-Lens 1
Tek maç üzerinden oynanan Kupa Fransa yarı finalinde Monaco, Lens ile karşı karşıya geliyor. Monaco ligde iç sahada aldığı sonuçlarla rahat bir konumda. Lens’in ise az da olsa düşme riski var. Bunu göz önünde bulundurarak kritik maçlar öncesi tam olarak kupa yarı finaline odaklanamazlar. Monaco final için bir adım önde.

539 Roda-Venlo 1
İç sahada iyi sonuçlar alan Roda, düşme hattından iyice uzaklaştı. Venlo ise düşme hattına çok yakın. Konuk ekip ayrıca dış sahada bu sezon hiç galibiyet alamadı. Ayrıca son karşılaşmalarında Ajax’tan tam 7 gol yedi. Roda, moralsiz Venlo önünde taraftar desteğini arkasına alarak üç puana uzanacaktır.

549 Basel-St Gallen Üst
İsviçre Ligi’nin bitmesine 7 hafta kala Basel’in tek amacı Young Boys’u geride bırakarak şampiyonluğa ulaşmak olacaktır. St Gallen ise Luzern ile Avrupa bileti için büyük bir yarışa girdi. Ev sahibi takıma verilecek düşük oran gözönüne alındığında 2,5 gol üstü daha iyi bir seçenek olacaktır.

555 Sochaux-Marsilya 2
Maç eksiği ile liderlik koltuğunda oturan Marsilya, dış sahada en çok gol atan takımların başında geliyor. Özellikle 4-1’lik galibiyet futbolcular için kalan müsabakalarda moral olacaktır. Sochaux ise ateş hattından uzakta, düşmemeyi matematiksel olarak garantilemese de sezonun tamamlanmasını bekliyor. Üç puana daha fazla ihtiyacı olan Marsilya galip gelecektir.