Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş tribünlerinde yaşanan olayların en büyük sorumlusu Başkan Fikret Orman’dır. “Başarısız olan gider” diyerek Samet Aybaba’yı tribünlerin önüne atan ve sonra Mustafa Denizli üzerinden hocasına darbe indiren Orman, FEDA sezonunu HEBA etmek üzeredir

Gaziantep’te tek golle kazanan Galatasaray, 19. şampiyonluk için artık günleri sayıyor. Son 3 haftaya takipçisi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde giren sarı-kırmızılı takım hafta sonu Sivasspor’u da yenerek Türk Telekom Arena’da şampiyonluk turu atmaya hazırlanıyor.
Kayserispor’u yedek kadrosuyla mağlup eden Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi biletini kaptırmayacağının mesajını verdi. Beşiktaş da Orduspor karşısında aldığı galibiyetle UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı büyük ölçüde garantiledi. Tabii mali konularda UEFA ile bir problem daha yaşanmazsa...
Haftanın olayı İnönü Stadı’nda patlak verdi. Başkan Fikret Orman’ın resmen ateşe attığı Teknik Direktör Samet Aybaba, maçtan önce kadrolar anons edilirken yuhalandı! Beşiktaş’ın 2-0 kazandığı karşılaşmanın ardından numaralı tribünde yaşananlar ise “pes” dedirtti. Hakikaten utanç duyulması, lanetlenmesi gereken sahnelerdi...
Peki Beşiktaş ne oldu da buraya kadar geldi? Sezon başında yapılan on milyonlarca euroluk transfere rağmen şampiyonluk ezeli rakiplere mi kaptırıldı! Siyah-beyazlı takım şampiyonluğun en büyük adayıydı da bizim haberimiz mi olmadı!
Doğrudan söyleyelim; Beşiktaş taraftarının Samet Aybaba’ya sırt çevirmesinin ve tribünlerde yaşanan olayların en büyük sorumlusu Başkan Fikret Orman’dır. Orman, sırtındaki ağır yükü son haftalara kadar son derece iyi taşıdı, hiç yalpalamadı. Hem kendi camiasıyla hem de ezeli rakiplerle iyi ilişkiler kurarken takdir topladı. Ancak geçtiğimiz günlerde öyle açıklamalar yaptı ki bugünkü olayların fitilini kendi elleriyle ateşledi.
Önce, “Beşiktaş’ta kim başarısız olursa gider. Buna ben de dahilim” dedi. Camianın önemli bir bölümünün Samet Aybaba’ya mesafeli olduğunu gayet iyi bilen Fikret Orman, “başarısız” göndermesi yaptığı teknik patronunu tribünlerin önüne attı.

Haberin Devamı

Başkan planlarını yapmış
Orman daha sonra hiç gereği yokken Mustafa Denizli konusunu gündeme getirdi. Denizli için, “Çaykur Rize’ye gitmeye cesaret edenler, Fatih Terim’in karşısına çıkmaya cesaret edemedi” diyerek, Samet Aybaba’ya bir darbe daha vurdu. Mustafa Denizli’nin verdiği net yanıtın ardından kulüp sitesinden yaptığı açıklamada olayın tarafı olmayan Aybaba’yı garip bir şekilde yine hedef tahtasına koydu:
“Mustafa Denizli’ye sezon öncesi teklif götürdüğüm doğrudur. Kendisine olan güven ve inancımın karşılık bulmamış olması, aynı zamanda Beşiktaşımız için de belki de kaçan başarılar anlamı taşımaktadır. Eleştirilerimin bu bağlamda değerlendirilmesini arzu eder, Sayın Denizli’ye sevgi ve saygılarımı sunarım...”
Fikret Orman, “kaçan başarılar” derken, aslında şunu ifade etmeye çalışıyor: “Mustafa Denizli takımın başında olsaydı, Samet Aybaba’dan çok daha başarılı olurdu.”
Bugüne kadar binlerce kez yönetici ve kulüp açıklaması okuduk ancak böylesini inanın ilk kez gördük. İnsanın aklı almıyor. Bir başkan, görevdeki teknik direktörünü nasıl bu kadar aşağılayabilir? Nasıl bu kadar, “işe yaramayan adam” portresi çizebilir? Pes doğrusu...
Görünen o ki Fikret Orman, taraftar marifetiyle, 4 yıllık sözleşmesi bulunan Samet Aybaba’yı kapının önüne koymanın planlarını yapmaktadır. Ancak hocayı göndermenin yüklü faturası nedeniyle istifa etmesi için görülmemiş taktikler uyguluyor ve sanırız başarılı da olacak.
Orman, “FEDA” sezonunda Beşiktaş’ı uzun haftalar boyunca şampiyonluk yarışının içinde tutan Samet Aybaba’ya karşı çok büyük bir haksızlık yapmıştır ve sezonu, “HEBA” etmek üzeredir.
Aslında Samet Aybaba’nın en büyük suçu da Kartal’ı zirve mücadelesine dahil etmesidir. Neyine lazımdı şampiyonluk yarışı falan hocam! Beşiktaş ligi 5. veya 6. bitirseydi, ne Fatih Terim ne Mustafa Denizli, inan senden iyisi yoktu...

Haberin Devamı

31. HAFTANIN PANORAMASI

Haberin Devamı

TAKIM

SİVASSPOR

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı tehlikeli bölgeden uzaklaşmaya çalışan Sivasspor için, “sezonun finali” gibiydi.

ORMAN, FİTİLİ KENDİSİ YAKTI

Kırmızı-beyazlı takım ilk dakikadan son dakikaya kadar müthiş bir motivasyonla oynadığı karşılaşmada bileğinin hakkıyla üç puanı cebine indirdi. Sivas’ın kazanması Akhisar, Elazığ, Karabük’ü de sevindirdi.

PORTRE

MICHAEL ENERAMO

SİVASSPOR

Süper Lig’in en değerli forvetlerinden Michael Eneramo, Büyükşehir karşısında kelimenin tam anlamıyla gövde gösterisi yaptı. Gol perdesini plaseyle açtı, ardından şahane bir frikik golüne imzasını attı, kapanışta ise müthiş bir füze vardı. Gol sayısını 11’e yükselten Nijeryalı, takımına da rahat bir nefes aldırdı.

HOCA

TOLUNAY KAFKAS

TRABZONSPOR

Fenerbahçe’yi geçtiğimiz hafta yenerken alkış toplayan Gençlerbirliği’ne, Avni Aker Stadı’nda adeta nefes aldırmadı. Bu kez en doğru 11’i sahaya sürerken, rakibin zayıf karnının savunması olduğunu iyi tespit ederek kanat hücumlarıyla istediğini almayı başardı. Genç Aykut’u monte ettiği doğru orta alan kurgusu üst üste 3. galibiyette başrolü oynadı.

HAKEM

CÜNEYT ÇAKIR

S.B.ELAZIĞSPOR-KARABÜKSPOR

Old Trafford’daki Manchester United-Real Madrid maçından sonra sıkıntılı günler geçiren Cüneyt Çakır yükselişini devam ettiriyor. 2014 Dünya Kupası’nda ülkemizi temsil edecek olan Çakır, Elazığ’da ismine yakışan bir yönetim gösterdi. Karabük lehine çaldığı penaltıda haklıydı, isabetli kararlarıyla takdir kazandı.

ORMAN, FİTİLİ KENDİSİ YAKTI

ORMAN, FİTİLİ KENDİSİ YAKTI

ORMAN, FİTİLİ KENDİSİ YAKTI