Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Real Madrid’i devirerek seri galibiyetler için ilk adımı atan Osasuna, Mallorca’ya da geçit vermez. Hertha Berlin, Manchester City ve Mainz da haftanın diğer favorileri...

121 H.Berlin-Union 1
İç sahada sadece bir kez kaybeden Hertha Berlin son maçında Bielefeld’i deplasmanda 3-1 yendi. En yakın rakibi ile arasında 5 puan fark olan ev sahibi emin adımlarla 1. ligde ilerliyor. Poderborn’a sahasında kaybeden Union Berlin ise kötü gidişe nokta koyamazsa düşme hattına girebilir. Hertha’da bu sezon 5 gol atan Raffael çok formda. Bu sezon oynanan ilk maçta Union evinde güçlü rakibinden bir puan koparmayı başarmıştı. Ancak bu kez Hertha Berlin, taraftar desteğini arkasına alarak üç puana ulaşan taraf olacaktır.

149 Mainz-W.Bremen 1
Kaiserslautern’i deplasmanda yenerek moral bulan Mainz’ın tek amacı ilk 5 içinde kalarak Avrupa biletini almak. Werder Bremen’de ise kabus sürüyor. Konuk ekip son olarak Bayern Münih’e sahasında 3-1 kaybetti. Ayrıca kırmızı kart gören kaleci Tim Wiese cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Sezonun ilk maçını deplasmanda 2-0 kazanmayı başaran Mainz, sahasında dibe vurmuş rakibine geçit vermez.

153 Man.City-W.Bromwich 1
Manchester United’ın puan farkını açmasına engel olamayan City, buna rağmen zirve yarışını bırakmak istemiyor. Aston Villa ve Birmingham karşısındaki puan kayıplarını telafi etmek isteyen ev sahibi bu karşılaşmayı çıkış olarak görüyor. West Bromwich ise son 8 maçta 4 puan topladı. İki takım arasında büyük güç farkı var. City, moralsiz rakibi karşısında zorlanmadan galibiyete ulaşır.

221 Osasuna-Mallorca 1
Real Madrid karşısında mucizeyi başaran ve yıldızlar topluluğu rakibini 1-0 mağlup eden Osasuna, orta sıralara yükselmek için ilk adımı attı. Son maçında evinde Sporting Gijon karşısında aldığı 4-0’lık yenilgiyle sarsılan Mallorca ise taraftar desteği ile puanlar toplasa da deplasmanda hiç etkili olamıyor. Real gibi bir devi geçerek moral bulan Osasuna, bu kez de sahadan üç puanla ayrılarak seriyi sürdürür.