Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

103 Kaiserslautern-Koblenz 1
Lig lideri Kaiserslautern, bu sezon gol yollarında sıkıntı yaşamasına rağmen, yaptığı iyi defansla sahadan galibiyetle ayrılmayı başarıyor. Ev sahibi 15 maçtaki tek mağlubiyetini taraftarı karşısında alırken, beş karşılaşmalık bir seri yakalayarak moral buldular. Konuk ekip Koblenz ise istediği çıkışı bir türlü yakalayamadı ve dibe doğru sürükleniyor. İki takım arasındaki son maçı da ev sahibi kazanmış. Kaiserslautern’e güvenebilirsiniz.

121 Ajax-Nijmegen Üst
Ajax’ın bu sezonki 16 maçından 12’sinde en az üç gol oldu. Ev sahibi takım özellikle ileri uçta çok etkili oyunculara sahip. Nijmegen ise kâbus gibi bir dönemden geçiyor desek yanılmayız. Çünkü konuk ekip topladığı 13 puanla dibe sürüklendi ve moralsizleşti. İki takım arasındaki müsabakalara baktığımızda da ilk olarak göze çarpan şey bol gol. Gelenek bu kez de bozulmaz ve 2,5 gol barajı rahat aşılır.

165 Tottenham-W’Hampton 1
Son iki maçından beraberlikle ayrılan Tottenham’da artık futbolcular ve teknik heyet üç puanı bir arada görmek istiyor. Öte yandan ev sahibi lider Chelsea’nin puan kaybetmesi ile farkı korudu ve şampiyonluk yarışının içinde kalmaya devam etti. Wolverhampton ise hala Premier Lig’e uyum sağlayabilmiş değil. Topladığı 13 puanla düşme hattında yer alıyor. Tottenham güçsüz rakibi karşısında üç puana zorlanmadan ulaşacaktır.

224 R.Vienna-Ried 1
Lider Rapid Vienna, iç sahada ligin en çok puan toplayan takımı olarak göze çarpıyor. Ev sahibi taraftarı karşısında sadece Salzburg ile berabere kalarak kayıp yaşadı. Ried ise son iki müsabakasından bir puan çıkararak çıkışını noktaladı. Zirvenin iyice gerisine düşerek moralsizleşen konuk ekip zorlu deplasmandan çıkaracağı bir galibiyetle kötü gidişe dur demek isteyecektir. Fakat Rapid Vienna puan izin vermez. Ev sahibi kazanır.

261 Valencia-R.Madrid Üst
Ligin üçüncü sırasında bulunan Valencia, iç sahada etkili olamıyor. 6 maçın 4’ünde bir puana razı olan ev sahibi bu kayıpları yaşamasa belki de Real Madrid’in üstünde olabilirdi. Real ise El Clasico’da Barcelona’yı yenememenin şaşkınlığını hala üzerinden atamadı. Ayrıca Ronaldo kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Bu maç için birçok belirsizlik var. İki takıma da güvenmek doğru olmaz. Fakat, 2,5 gol başarı geçilir.

Haberin Devamı

341 Parma-Bologna 1
Çok iyi bir çıkış yakalayan Parma bunu, iç sahadaki başarılı performansına ve defansının sağlam oluşuna borçlu. Taraftarının desteği ile birçok takımı dize getiren ev sahibi, son olarak zorlu Genoa deplasmanından da puanla döndü. Bologna ise deplasmanda zayıf bir takım. daha üç puanı bir arada göremediler. Parma kazanarak çıkışını sürdürür.