Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Avrupa Ligi’nde takımlar son kozlarını oynuyorlar. Panathinaikos deplasmanından 3-2’lik mağlubiyetle dönen Roma çok formda ve kolay pes etmez. Rövanşta da ağlar boş kalmaz

501 Benfica-H.Berlin 1
Avrupa Ligi’nde Portekiz temsilcisi Benfica ile Almanya Ligi’nde mücadele eden Hertha Berlin 1-1’in rövanşında karşı karşıya geliyor. Ligde Porto’nun inişli çıkışlı performansını fırsat bilen Benfica liderlik koltuğunda oturuyor. Hertha Berlin ise Bundesliga’da kabus gibi bir sezon geçiriyor. Son sıraya demir attılar ve kötü durumdan kurtulacak mücadeleyi bir türlü gösteremiyorlar. Tek tesellileri Avrupa. Fakat bu kulvarda da gelebilecekleri yer bana göre burası. Benfica taraftar desteğini arkasına alarak rakibini mağlup eder ve bir üst tura yükselir.
533 Stuttgart-Barcelona Üst
Şampiyonlar Ligi Kupası’nın son sahibi Barcelona bu sezon da rüya gibi performansını sürdürüyor. Almanya’da sezona kötü başlayan Stuttgart ise ikinci yarı ile beraber toparlanma sinyalleri gösteriyor. Ev sahibi takımın en büyük özelliği ise açık futbol oynamaları. Gol yollarında etkili olabilmek için takım halinde hücuma kalkıyorlar ve defansta boşluklar bırakıyorlar. Hafta sonu lig maçında Köln bu hataları değerlendiremedi. Fakat Barcelona rakibine acımaz. Zorlu maçta 2,5 gol barajı rahatlıkla aşılır.
552 Tottenham-Bolton 1FA Cup’ta da heyecan tüm hızıyla sürüyor. Tottenham zirve yarışından uzaklaşsa da Avrupa biletini kapmak için mücadele ediyor. Bolton’un ise kupadan çok ligi düşünmesi lazım. Çünkü düşme hattındalar ve son maçlarında Blackburn’e 3 golle mağlup oldular. Ev sahibi, moralsiz rakibini devirerek kupada yoluna devam eder.
565 Roma-Panathinaikos Üst
Serie A’da müthiş bir çıkış yakalayan Roma, Avrupa Ligi’nde de bu başarılı serisini sürdürmek istiyor. Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ise ilk maçta mücadeleci oyunun meyvesini 3-2’lik galibiyetle almıştı. Rövanşta Roma rakibine şans tanımaz ve tur atlayan taraf olur. Ev sahibine düşük oran verileceğini tahmin ediyorum. Bu yüzden 2,5 gol üstü ilk seçenek olarak düşünülebilir.
568 F.Bahçe-Lille Üst
Fenerbahçe, 2-1’in rövanşında Lille’i konuk ediyor. Sarı-lacivertliler, ilk maçta kaçırdığı golleri değerlendirebilse belki de işi ikinci maça bile bırakmayacaktı. Fransa temsilcisi de tempoyu yakaladığı zaman ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu gösterdi. Tur iki tarafa da yakın. Sürprize çok açık bir maç. Ama ağlar boş kalmayacaktır.

Roma’da düello