Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Avrupa Ligi’ne devam edebilmek için son maçını kazanmak zorunda olan Fransa temsilcisi,
ilk maçta berabere kaldığı Gent’i bu kez mağlup eder. Aris ise Rosenborg karşısında favori...

544 D.Zagreb-PAOK 1
UEFA Avrupa Ligi’nde takımların ilk iki için son şansları. Hırvatistan Ligi’nde mücadele eden Dinamo Zagreb, Yunanistan’ın köklü kulüplerinden PAOK’u ağırlıyor. Konuk ekibe zorlu deplasmandan alacağı bir puan ikincilik için yetiyor. Ev sahibinin ise Avrupa’da yoluna devam edebilmesi için mutlak kazanması gereken bir maç. PAOK, evinde güçlü bir takım olsa da dış sahada aynı başarıyı ortaya koyamıyor. Zagreb’de ise defansın önemli isimlerinden Biscan kart cezalısı. İlk maçta rakibine iyi direnen ve tek golle mağlup olan Zagreb, bu kez galibiyete ulaşan taraf olur.

Haberin Devamı

549 Beşiktaş-R.Wien 0-2
CSKA Sofya deplasmanında kazanarak ikinciliğini garantileyen Beşiktaş, Avusturya temsilcisi Rapid Wien’i konuk ediyor. Kartal’da, Bobo ve Holosko gibi golcü oyuncular forma giyemeyecek. Son maçlarda şans bulan Ali Kuçik de forvet hattında çok etkisiz kaldı. Veli Kavlak, Tanju Kayhan ve Yasin Pehlivan gibi gurbetçileri kadrosunda bulunduran Rapid, eksik Beşiktaş’tan en az bir puan alacaktır.

569 Aris-Rosenborg 1
Tek galibiyetini konuk olduğu Aris’ten alan Norveç temsilcisi Rosenborg bu sezon bekleneni veremedi ve çoktan evinin yolunu tuttu. Aris’in ise Atletico Madrid deplasmanından aldığı üç puanla ilk iki şansı tekrar doğdu. Son maçta iki kez ağları havalandıran ve Contreras Koke’nin bu karşılaşmada da suskun kalacağını düşünmüyorum. Ev sahibi, rakibine rövanşı vermez ve Avrupa’da yoluna devam eder.

573 Lille-Gent 1
Fransa 1. Ligi’nde liderlik koltuğunda oturan Lille, Avrupa macerasına devam etmek istiyorsa bu maçı kazanmak zorunda. Gent’e ise beraberlik yetiyor. Ev sahibi çıktığı 5 karşılaşmada en az gol atan ve yiyen takım olarak göze çarpıyor. Gent de son iki maçını kazanarak moral buldu. Deplasmanda rakibine boyun eğmeyen ve 1-1’lik skorla puanı kapan Lille, saha avantajını iyi kullanır ve galibiyete ulaşır.