Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünya Kupası elemelerinde grubunda liderlik mücadelesi veren Mısır, ilk maçta 3-1 yenildiği rakibi Cezayir’i mağlup eder. İngiltere Lig 1’de ise Colchaster ve Norwich galibiyete ulaşırlar

156 Brentford-Milwall 2
Forvet hattında büyük sıkıntı çeken Brentford, 15 hafta sonunda iç sahada ortaya koyduğu performansla da ümit vermedi. Ligde altı maçtır yenilmeyen Milwall ise büyük bir çıkışa geçti. Konuk ekip son lig maçında Exeter’den 3 gol yiyen rakibini deplasmanda da olsa mağlup ederek yenilmezlik serisini sürdürecektir.

159 Colchaster-Exeter 1
Zirveye doğru tırmanışını sürdüren Colchaster, iç sahada oynadığı 7 maçtan, altı galibiyet alırken, sadece bir kez kaybetti. Exeter ise ligin orta sıralarında yer almasına rağmen deplasmanda çok başarısız bir takım. Özellikle rakip sahada çıktıkları 7 karşılaşmada sadece 4 gol atmaları da forvet hattında sorun yaşadıklarını gösteriyor. Ev sahibi, sıkıntılı Exeter karşısında zorlanmadan üç puana ulaşır.

162 Norwich-Tranmere 1
Ligin en golcü takımlarından Norwich, daha fazla puan kaybederek zirve yarışından daha fazla uzaklaşmak istemiyor. 15 maçta 10 puan toplayan Tranmere de ise büyük bir kriz var. Dibe vuran konuk ekipte moraller sıfıra indi. Norwich taraftar avantajını iyi kullanır ve galip gelerek zirveyi bırakmaz.

210 Fildişi Sahili-Gine 1
Grupta son maçlar oynanırken, Fildişi Sahili liderliğini garantiledi. İç sahada rakiplerine göz açtırmayan ev sahibi 2’de 2 yaptı ve rakip ağları 10 kez havalandırırken, gol bile yemedi. Deplasmanda puna alamayan Gine ise son sıraya demir attı. Fildişi Sahili ilk maçı dış sahada olmasına rağmen 2-1 kazandı, rövanşta da zorlanmadan kazanır.

226 Mısır-Cezayir 1
Grupta liderlik savaşı veren iki takımdan Mısır, rakibini farklı mağlup ederse birincilik koltuğunun sahibi olacak. Cezayir için ise beraberlik yetiyor. İki takım arasındaki ilk maça baktığımızda konuk ekip Mısır’ı 3-1’lik skorla geçmeyi başarmış. Bu sefer sonuç değişecektir. Ev sahibi kazanarak rövanşı alır.

238 İspanya-Arjantin Üst
Avrupa elemelerinde grubunda 10’da 10 yaparak lider bitiren İspanya, makine düzeninde işleyen bir takım. Arjantin ise son anda Güney Amerika elemelerinde 4. sırayı alarak bileti kaptı. İki takımın da tek amacı Güney Afrika’daki zorlu sınavlar öncesi hazırlanmak istiyor. Bu yüzden bol gollü bir maç bekliyorum.

Haberin Devamı

Rövanş Mısır’ın