Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

163 Man.City - Chelsea Üst
Son yıllarda kadrosuna büyük yatırımlar yapan, ancak beklenen başarıları yakalayamayan Manchester City, bu sezon kolay pes etmek istemiyor. Ev sahibi son maçında Wigan’ı deplasmanda 2-0 mağlup etti. Chelsea ise 5’te 5 yaparak rakiplerine gözdağı verdi. Konuk ekip ayrıca bu zorlu karşılaşmalarda rakip kaleleri tam 21 kez havalandırdı. Hafta içi Lig Kupası maçlarından sürpriz yenilgilerle ayrılan M.City ve Chelsea’nin bu kritik buluşmasında en az 3 gol atılacaktır.

177 B.Münih - Mainz 0
Sezona iyi başlayamayan Bayern Münih; 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 7. sırada kendine yer buldu. Mainz ise ligin sürpriz lideri oldu. Konuk ekip çıktığı 5 karşılaşmada rakiplerine geçit vermedi, 15 puan topladı. Taraftar avantajı Bayern’in elinde. Fakat üç puana ulaşması o kadar kolay değil. Wolfsburg ve Werder Bremen gibi iki dişli ekibi deplasmanda mağlup eden Mainz’ın, Allianz Arena’dan puanla ayrılması sürpriz olmaz.

179 Schalke - M’Gladbach 1
Raul, Huntelaar ve Jurado başta olmak üzere kadrosunu dünyaca ünlü yıldızlarla güçlendiren Schalke hiç hesapta olmayan bir şekilde sezona üst üste 4 mağlubiyetle girdi. Son maçta Freiburg’u deplasmanda zor da olsa yenerek komadan çıkan Magath’ın takımı sahasında Mönchengladbach’ı da mağlup edecektir. Konuk ekibin son 3 maçını kaybederken kalesinde tam 13 gol görmesi üst olasılığını da öne çıkarıyor.

424 Manisaspor - Sivasspor 1
Deplasmandaki Trabzonspor galibiyeti ile hayata dönen Manisaspor’da, Hikmet Karaman’ın takımın başına geçmesi ve Ariza Makukula’nın katkısı adeta ilaç gibi geldi. Avni Aker’de tüm hatlarıyla organize ve kendinden emin bir futbol sergileyen Manisa bu havayla Sivas engelini de aşar. İç sahada 2’de sıfır çeken Ege ekibinin bu maçta taraftarına galibiyet hediye edeceğini düşünüyorum.