Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Guardiola'nın şampiyonluğu haftalar önce ilan etmelerine karşın Real Madrid'e 4-0 kaybeden takımı sadece 2 değişiklik yaparak Hamburg karşısına sürmesi mi doğru, Ersun Yanal'ın, Akhisar karşısındaki tercihleri mi?

Guardiola, Allianz Arena'da yaşanan tarihi hezimete rağmen Ribery ile Mandzukic dışındaki bütün Real Madrid mağdurlarına Hamburg deplasmanında 11'de forma verdi ve 4-1 kazandılar. Yanal ise Akhisar önünde bu sezonun yükünü çeken Volkan, Alves ve Kuyt'ı kadroya almadı, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'ü de kulübeye gönderdi. Sakat olmasa büyük olasılıkla Selçuk'un yerine de Salih'e forma verirdi.

Haberin Devamı

Sow, Emenike ve Caner ilk 11'deyse diğer aslar neden kulübede veya ekran başındaydı bunu anlamak zor. Şampiyon takım, Akhisar karşısına unvanına yakışan bir kadroyla çıkıp, 14. dakikada 2 farklı geriye düşmemeliydi.

Savunmadaki Mehmet Topuz ve Kadlec sezon boyunca görev yapsaydı şampiyon Fenerbahçe ilk 5'e bile zor girerdi! Bekir ve Caner de onlara ayak uydurunca sarı-lacivertli takım ilk yarıda çok kötü bir görüntü çizdi. Kadlec tipik bir sol bek, stoper özelliği hiç yok. Yenilen gollerde bunu bir kez daha gösterdi. Eğer takımda kalacaksa Yanal sanırım Çek oyuncuyu mecbur kalmazsa bir daha stoperde kullanmayacaktır. Türkiye Şampiyonu olan A2 takımının stoperi 19 yaşındaki Mehdi'nin, Kadlec'ten 3 gömlek üstün olduğuna eminim! Mehdi'nin partneri Batuhan için de aynı görüşteyim.

Ersun Yanal, evdeki hesap çarşıya uymayınca ikinci yarıya Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'le başladı. Topal oyuna dahil olunca iki farklı geride olmaları nedeniyle Selçuk'un çıkması gerekirdi, fakat Yanal, Alper'i kenara aldı, herkesi şaşırttı. Etkisiz Webo yerine Sow'un oyundan alınması da anlaşılmadı.

Sağ bekte acemice işler yapan Mehmet Topuz ikinci yarıya orta sahada başladı. Çatalda patlayan şutuna yazık oldu. Birkaç dakika sonra Mehmet Topal sezon boyunca denediği şutlardan birini çıkardı, müthiş bir gole imzasını attı. Soluyla attığı golünü izleyenlere, "Akhisar'a kısmetmiş" dedirtti.

Fark bire indikten sonra Kadlec'in ceza sahası içinde Niasse'a yaptığı müdahale penaltıyı gerektirirdi. Ancak hakem Ali Palabıyık, Niasse, Mert'in üzerine düştüğü için Fenerbahçe lehine faul verdi.

Haberin Devamı

Akhisar'ın, Bruno ile bulduğu üçüncü gol; Gökhan, Bekir ve Kadlec üçlüsünün ortak ürünüydü. Kerim topu defansın arkasına gönderdiği anda Kadlec rakip yarı alandaydı. Gökhan ve Bekir ise ofsayta düşmeyen Bruno'nun şık golünü izliyordu.

Cristian-Selçuk değişikliği Fenerbahçe'ye katkı yapmadı. Çünkü sarı-lacivertli takımın, Akhisarspor karşısındaki en büyük problemi sezon başından bu yana değişmeyen 4-3-3 sisteminin bozulmasıydı. Sağ kanatta oynamaktan hiç hoşlanmayan Emenike, Kuyt'ın görevlerini yerine getiremedi. Sow'un devre sonunda oyundan alınması da sistemi tamamen çökertti.

Kanatlardan gelemeyen Fenerbahçe, Akhisar savunmasını merkezden delmeye çalıştı ama özellikle Webo'nun top tutamaması nedeniyle bu girişimler hep sonuçsuz kaldı. Neticede Akhisar üç puanı bileğinin hakkıyla aldı, fakat bu futbol ve skor şampiyona yakışmadı. Ersun Yanal, Kadıköy'deki Karabük maçında ezberlenen 11'ini sahaya sürecektir. Kimse farklı bir kadro beklemesin!