Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sivas’a güvenin

200 Sivas-İst. B.B 1
Normal sezonun bitimine iki hafta kala ilk 4 şansı biten Sivasspor’un tek hedefi 5.’lik koltuğunu rakiplerine kaptırmamak. Kırmızı-beyazlı takımda Ziya, Mehmet Nas sakat olan oyuncular. Ancak ev sahibi takımda Erman Kılıç, Cerny ve Eneramo çok iyi bir sezon geçiriyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un ise rakibinden daha büyük bir hedefi var. O da Eskişehirspor’u geçmek. Yoksa play-off grubuna giremeyecekler ve sezonu erken kapatacaklar. Konuk ekipte ise Efe ve Metin cezaları nedeniyle görev yapamayacak. Sahasında Bursa, Fenerbahçe gibi güçlü rakiplerine geçit vermeyen Sivasspor, Belediye’yi de devirir.

423 Trabzon-Fenerbahçe Üst
Süper Lig’de pazar günü oynanacak haftanın maçında Trabzonspor ezeli rakiplerinden Fenerbahçe’yi konuk ediyor. Bordo-mavili takımda Zokora cezalı. Tecrübeli futbolcunun yerine görev yapacak ismin aynı performansı gösterip gösteremeyeceği zorlu karşılaşma öncesi büyük bir soru işareti. Fenerbahçe’de ise Sezer ve Özgür Çek’in dışında eksik bulunmuyor. Bana göre bu maçın sonucunu Trabzonspor’da Burak ve konuk ekipte de Sow-Alex-Stoch üçlüsünün performansı belirleyecek. Mücadelede sonuçtan önce ilk seçenek olarak 2,5 gol üstü tercih edilmeli.

211 Augsburg-Köln 1
Düşmeme mücadelesi veren ve son 5 maçından 2 galibiyet, 3 beraberlik çıkararak büyük bir moral bulan Augsburg, Werder Bremen, Dortmund gibi güçlü rakiplerinden puan aldı. Köln ise dibe vurmuş durumda. Konuk ekip önce Hannover’e 4-1, sonra da Dortmund’a 6-1 mağlup oldu. Düşme hattını yakından ilgilendiren mücadelede ev sahibi, taraftar desteğini de arkasına alarak üç puana ulaşır.

Haberin Devamı

Sivas’a güvenin