Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye Kupası'nda 4 gün önce Diyarbakır'a kaybeden eksik Galatasaray'ın, Hikmet Karaman'ın Çaykur Rizespor'u karşısında oyuna kontrollü ve tedirgin başlayacağını düşünenler yanıldı. Sarı-kırmızılı takım geleneğini bozmadı, müthiş bir 15 dakika oynadı, Sneijder'le golünü de attı... Bruma biraz daha becerikli ve dikkatli olsa daha 10. dakikada maçın fişini çekebilirdi ama Serkan farkın açılmasına izin vermedi.

Büyük fırtınayı 1 golle atlatan Çaykur Rize takımı ancak 20. dakikadan sonra oyuna tutunabildi. Yeni transfer Obraniak'ın yanı sıra Kıvanç orta sahada pas yapmaya başlarken, Holosko ve Eren de kanatlardan top taşımaya çalıştı. Ancak başta Melo ve Emre olmak üzere Galatasaraylı oyuncuların sıcak temaslı oyunu Rize'nin oyunu dengeleme çabalarına set çekti.

Haberin Devamı

Devre biterken sahanın yıldızı Sneijder bir kez daha kalitesini gözler önüne serdi. Hollandalı, zamanlaması ve şiddeti mükemmel bir pas gönderdi, Bruma da çok şık bir aşırtmayla ligdeki ilk golünü attı, farkı ikiye çıkardı.

*****

İkinci yarı Obraniak'ın nefis şutu ve Muslera'nın harika kurtarışıyla başladı. Muslera ne kadar değerli bir kaleci olduğunu yine kanıtlarken, Rize de kolay pes etmeyeceğinin mesajını veriyordu... Hemen ardından Sercan Kaya çok net fırsatı değerlendiremedi. Meşin yuvarlak ağlarla buluşsa TT Arena'da panik havası esebilirdi...

Galatasaray ikinci yarıda oyunun kontrolünü elinde tuttu, farkı açabilecek önemli fırsatlar da yakaladı ama oyuncularda genel bir motivasyon kaybı vardı ve bu nedenle tempo ve kalite düşük kaldı. Rizespor takımı ikinci yarıdaki riskli ama cesur oyunuyla gelecek haftalar için umut verdi.

Sakatlıktan yeni çıkan Burak Yılmaz'ın üstelik skor 2-0 iken sahaya sürülmesi ise Hamza Hamzaoğlu'nun hanesine eksi olarak yazıldı. Hamzaoğlu sadece 3 dakika oyunda kalabilen Burak'ın yerine Sinan Gümüş'e neden şans tanımadı hiç anlamadık. Selçuk'un ucuz bir kartla cezalı duruma düşmesi de Bursaspor maçı öncesinde ciddi bir darbe oldu. Zira Selçuk, Galatasaray için Muslera ve Melo ile birlikte alternatifsiz üç adamdan biri ve belki de en önemlisi.