Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

511 Zenit-Auxerre 1
Şampiyonlar Ligi’nde gruplar öncesinde son eleme turu oynanıyor. Rusya temsilcisi Zenit, iç sahada çok iyi sonuçlar alıyor ve ligde rakipleri ile arayı açtığı için bu karşılaşmaya rahat çıkacaktır. Geçtiğimiz sezon çıkış yakalayan ve Devler Ligi’ne katılmaya hak kazanan Auxerre ise bu sezona iki beraberlikle başladı ve başarısının devamının gelemeyeceğini gösterdi. Ev sahibi taraftar desteğini de arkasına alarak rövanş için avantaj sağlayacaktır.

540 Young Boys-Tottenham 2
İsviçre temsilcisi Young Boys bir önceki turda Fenerbahçe’yi eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde yollarına devam etti. Ev sahibinin sarı-lacivertlilerle oynadıkları maçlarda göze çarpan en büyük özellikleri çok hızlı hücuma çıkabilmeleri. Fakat bu seferki rakipleri İngiltere Premier Ligi’nin güçlü takımlarından Tottenham. Konuk ekip hafta sonu ilk lig karşılaşmasını Manchester City ile oynarken, çok başarılı bir futbol ortaya koymuştur. Ev sahibinin bu kez şansının tekrarlayacağını düşünmüyorum. Tottenham sahadan galibiyetle ayrılacaktır.

561 Braga-Sevilla 2
Portekiz temsilcisi Braga hafta sonu ligin yeni ekibini farklı mağlup ederek moral buldu. Ancak bu sefer mücadele ettikleri kulvar Devler Ligi ve karşılarındaki rakip ise Sevilla. İspanyol devi ise ligi başlamamasına rağmen Süper Kupa karşılaşmasında son şampiyon Barcelona’yı 3-1 mağlup etti. Sevilla, zorlu Braga deplasmanında kazanarak, evine rahat döner.

564 W.Bremen-Sampdoria 1
Almanya temsilcisi Werder Bremen, hazırlık maçlarında başarılı bir performans ortaya koydu. Ev sahibi ayrıca Almanya Federasyon Kupası’nda Ahlen’i yenerek bir üst tura yükseldi. İtalya Serie A’da mücadele eden Sampdoria ise lig öncesi çıktığı dostluk maçlarında tam olarak hazır bir görüntü ortaya koymadı. Werder Bremen iç saha avantajını iyi kullanır ve rakibini mağlup eder.