Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İngiltere Lig 2’de play-off’a kalmak için mücadele eden Torquay, saha avantajını iyi kullanır ve Cheltenham’ı mağlup eder. Aldershot da Barnet’i devirerek çıkışını sürdürür

507 Aldershot-Barnet 1
Ligin bitimine 9 hafta kala play-off şansını sürdürmek isteyen Aldershot, son maçından puan çıkarmayı başarırken bunların üçünden galibiyetle ayrıldı. Düşmeme mücadelesi veren Barnet ise özellikle dış saha maçlarında çok gol yiyor. Sezonun ilk karşılaşmasını deplasmanda 2-1 kazanan ve son haftalarda aldığı sonuçlarla moral bulan Aldershot, taraftar desteği ile üç puana ulaşacak taraf olacaktır.

Haberin Devamı

512 Torquay-Cheltenham 1
Play-off barajında bulunan Torquay’ın bundan sonraki her maçı final. Çünkü alttan gelen takımların birisine bile kaybetse bütün bir sezonun emeği boşa gidebilir. Ancak ev sahibi takımda her oyuncu takıma büyük katkı yapıyor. Özellikle Robinson ve Zebroski attıkları gollerle Torquay’ı taşıyan isimler. İki mağlubiyetten sonra Bury deplasmanında zor da olsa kazanan Cheltenham ise 15. sıraya kadar geriledi. Konuk ekipte Goulding ve Thomas’ın dışında takıma katkı yapan yok. İyi bir çıkış yakalayan Torquay kazanarak bu başarılı seriyi sürdürür.

518 Ascoli-Vicenza 0
Son 6 maçında sadece bir kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Ascoli için bir puan bile altın değerinde. Çünkü düşme hattındalar ve bu durumdan kurtulmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Gol atmakta sıkıntı çeken ev sahibinin ön plana çıkan isimleri orta saha oyuncusu Cristiano ve forvet Lupoli. Vicenza ise yakaladığı çıkışla play-off grubuna kadar yükselmeyi başardı. Takımın gol yükünü 13 kez ağları havalandıran Elvis Abbruscato çıkıyor. Ascoli, İtalyan yıldızı durdurabilirse müsabakadan puan ya da puanlar çıkarabilir.

521 Dundee-Dunfermline 0
Zirvenin 20 puan gerisine düşmesine rağmen mücadelesini sürdüren Dundee, son altı maçından 3 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Liderin iki puan gerisinde yer alan Dunfermline ise dış sahada inişli-çıkışlı bir performans ortaya koyuyorlar. Zirveyi ele geçirmek isteyen konuk ekibi Dundee deplasmamında favori göstermek çok zor. Formda ev sahibi, güçlü rakibine bir çelme takabilir. Bu maçta ilk seçeneği beraberlik olarak görüyorum.