Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

175 Schalke-Wolfsburg Üst
Ligde kalan 6 haftadaki tek amacı orta sıralardaki yerini korumak olan Schalke, hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde güçlü rakibi Inter’i deplasmanda 5-2 yenerek yarı final için dev bir adım attı. Ancak futbolcularda bu zorlu karşılaşmanın yorgunluğu hissedilecektir. Konuk ekip ise düşme hattından bir an önce kurtulmak istiyorsa seri galibiyetlere imza atmak zorunda. Wolfsburg’da defans oyuncusu Arne Friedrich kart cezası nedeniyle oynayamayacak. Konuk ekibin tek hedefi bu zorlu deplasmandan en az bir puanla dönmek. Bu yüzden müsabaka her sonuca açık. Ancak ben 2,5 gol barajının aşılacağını düşünüyorum.

369 Young Boys-Basel 1
Ligde üç maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Young Boys için her karşılaşma ayrı bir final. Çünkü tek amaçları 2. sıradaki Zürich’i geçerek Şampiyonlar Ligi biletini almak. Forvet hattında sorun yaşamayan ev sahibin Emmanuel Mayuka ve Henri Bienvenu Ntsama attıkları gollerle takımı sırtlayan isimlerin başında geliyorlar. Çok başarılı bir sezon geçiren ve ligde oynadığı 26 maçta sadece 4 kez kaybeden Basel ise liderlik koltuğunda rahat. Konuk ekip en yakın rakibine 7 puan fark attı. Avrupa’da gelecek sezon boy göstermek için son şanslarını oynayan Young Boys, güçlü rakibini eli boş gönderir. Ev sahibi haftanın sürprizine imza atacaktır.

428 Lyon-Lens 1
Üst üste aldığı iki beraberlikle zirveden iyice uzaklaşan Lyon’un tek amacı Rennes’i geçerek Şampiyonlar Ligi biletini almak. Ev sahibi takımda bu sezon ligde oynanan 29 maçın 20’sinde görev alan Diakhate kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Ancak takımın gol yükünü sırtlayan Lisandro Lopez ve Gomis çok formda. Düşme hattında bulunan Lens’in ise şiddetle galibiyete ihtiyacı var. Çünkü konuk ekip için bu haftalar 1. Lig’de kalma adına son şans olabilir. Sezonun ilk maçını deplasmanda da olsa 3-1 kazanmayı başaran Lyon, taraftar desteğini arkasına alır ve sürpriz bir sonuca izin vermez. Ev sahibi haftanın favorileri arasında.