Milli Takım LİDERLİĞİ İSTİYORUZ

LİDERLİĞİ İSTİYORUZ

11.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Allah kısmet ederse Romanya’yı yendiğimizde, biz Macaristan ile Romanya da Hollanda ile oynayacak ve yolumuz belli olacak. İki maça iyi hazırlanıp, sonra fikstüre bakacağız.”

LİDERLİĞİ İSTİYORUZ

MİLLİ Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde yarın grup lideri Romanya ile çok zorlu bir maç oynayacaklarını belirtirken, her takımı yenebilecek kapasitede olduklarını bildiğini söyledi. Dün Avcı dün düzenlediği basın toplantısında Romanya’nın özellikle son dönemde çıkış yapan ve Türkiye gibi genç bir jenerasyonla beraber toparlanan bir takım olduğuna dikkat çekerken şu açıklamaları yaptı:
“ROMANYA ve Macaristan maçlarını birlikte düşünüyoruz. 2014 Dünya Kupası yolunda ekimi ‘eşik atlama ayı’ olarak görüyoruz. Rakiplerin analizlerini çok iyi yaptık.
‘HERKESİ YENEBİLİRİZ’
Grubun lideri ile oynayacağız. Bunu göz ardı etmeyelim. Karşımızda oyun disiplinine son derece sadık, coşkulu sabırlı oynayan bir takım olacak. Onların 9 oyuncusu Steaua Bükreş’te, diğer oyuncuları Avrupa’da oynuyor. Kompakt halinde oynayan, oyun disiplinine sadık, fizik kalitesi yerinde, takım savunmasını son derece iyi yapan bir takım. Çok zor bir müsabaka bizi bekliyor.
11 aydır milli takımın başındayım. Mayısta 5 hazırlık maçı yaptığımız kadronun üzerinden 1-2 giriş ve çıkışla yolumuza devam ediyoruz. Çok iyi bir takım, iyi bir aile ortamı ve yetenekli bir oyuncu grubu ile sabırlı, konsantre olan, oyuna odaklanan ve her takımı yenebilecek kapasitede olduğumuzu biliyoruz.
ASLOLAN?ROMANYA
ALLAH kısmet ederse Romanya’yı yendiğimizde, biz Macaristan ile oynarken Romanya ile Hollanda oynayacak ve yolumuz belli olacak. Ama şu an bizim için en önemli olan şey önümüzdeki Romanya maçı.
DAHA önce gruptan lider çıkmayı hedefliyoruz dedim. 1996’dan itibaren play-off oynayarak gittik, artık eşik atlamamız gerektiğini düşünüyorum. İki maça en iyi şekilde hazırlanıp, sonra fikstürün durumuna bakacağız. Hedefimizde şaşma yok, aynı hedefe devam ediyoruz.
HAZIRLIKLARI sağlıklı bir şekilde tamamlamak üzereyiz. 24 kişilik kadrodaki isimlerden özellikle 20’sinin Avrupa kupaları ve ligde devamlı süre almalarını bizim için bir avantaj olarak görüyoruz.”

Haberin Devamı

Çalışmalar sürüyor

A Milli Futbol Takımımız, yarın 2014 Dünya Kupası eleme grupları çerçevesinde Romanya ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün akşam Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı idmanla sürdürdü.
15 dakikası basına açık olan antrenmanda ay-yıldızlılar pas çalışması ve çift kale maç yaptılar.

‘Onur Kıvrak konusunda ViCDANIM rahat’

“Mayıs kampındaki 10 farklı kulüpten 6 oyuncu F.Bahçe ve G.Saray’a transfer oldu. Onur performansı böyle sürdükçe bizimle birlikte olacaktır.”

ABDULLAH Avcı, aday kadroya Trabzonspor’dan oyuncu almamasıyla ilgili yapılan eleştirilere ise şu yanıtı verdi: “Kamuoyunun düşüncelerine saygımız var. Özellikle Trabzonspor, Türk futboluna hizmetler etmiştir ve etmeye de devam edecektir. Mayıs ayı kampına çağırdığım 10 değişik kulüpten oyuncunun 6 tanesi F.Bahçe ve G.Saray’a transfer oldu. Bu benim suçum değil. Onur, benim genç milli takımlardan oyuncum.
BURAYA aldığım Mert ve Cenk’in millilik sayıları aynı, oynama süreleri aynı. Onur 9 maçtır bizimle birlikte değil. Cenk ile Mert, 7 maçtır beraberler. Onur da bu takımın parçası, performansını böyle sürdürdüğü müddetçe bizimle birlikte olacaktır.
BENİM?SUÇUM?YOK
TÜRKİYE’DE 5 bin 600 profesyonel futbolcu var ama milli takıma 24-25 futbolcu alabiliyoruz. Milli takım bir aşk. Herkes burada olmak istiyor. Kadro yaparken hangi takımda oynadığının farkında bile değilim. Sadece böyle bir şeyle karşılaşınca bir istatistik çıkardım ve mayısta 10 farklı kulüpten çağırdığım 6-7 ismin transfer olduğunu gördük. Eleştirilere katılmıyorum, bu benim suçum değil. Seçtiğimiz, karar verdiğimiz her şeyin vicdanen arkasındayız.”

Haberin Devamı

‘Estonya maçındaki gibi destek istiyoruz’

“ESTONYA maçına 50 bin kişinin kırmızı-beyaz bayrak ve formalarla gelmesi bizi son derece mutlu etmiştir. Romanya maçında da aynı coşku, aynı duygu, aynı tezahürat, aynı taraftar topluluğunun daha fazla kırmızı-beyazlı forma ve bayraklarla olacağına inanıyorum.”

‘Takımda hiçbir problem yok’

“KADRODAKİ 25 oyuncunun yüzde 80’iyle 7 senedir beraberim. Hiçbir problem yok. Oyuncularla sadece kamplarda değil, kamp dışında da irtibat halindeyiz. Futbolcular oynamadığı zaman elbette mutsuz olacak. Bunlar normal şeyler. Milli takım olarak hiçbir problemimiz yok, uyum içindeyiz, her şey olumlu gidiyor.”

Haberin Devamı

‘Aydın&Emre’ye hayırlı olsun’

SAKATLIĞI nedeniyle Hakan Balta’yı kadrodan çıkardık. İki de yeni oyuncu kadronun içine dahil oldu. Emre Çolak ve Aydın Yılmaz. G.Saray altyapısında çalıştığım süreçte beraber olduğum oyuncular. Onlara da da hayırlı uğurlu olsun.”

‘Milli görev ağır gelmiyor rahatım’

ABDULLAH Avcı ”Milli takım hocalığı size ağır geliyor mu?” sorusuna da şu yanıtı verdi: ”Milli takım teknik direktörlüğü çok onurlu, zor, sorumluluğu fazla olan bir görev. Bu anlamda kendimi rahat hissediyorum. Ülkemin insanı bana ve takıma destek veriyor. Aynı desteği de sizlerden rica ediyorum.”

Yazarlar