Basketbol LİGİN PATRONU ASLAN

LİGİN PATRONU ASLAN

09.12.2013 - 22:09 | Son Güncellenme:

Avrupa’da fırtına gibi esen Fenerbahçe Ülker’e, Galatasaray Liv Hospital ligde ‘dur’ dedi, Abdi İpekçi’yi tıklım tıklım dolduran taraftarının önünde ezeli rakibini devirdi. Ergin Ataman ile Obradovic’in Türkiye’deki düellosunda da durum 1-1’e geldi

LİGİN PATRONU ASLAN

Beko Basketbol Ligi’nde 9. haftanın kapanışını ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker’i 72-62 yenerek rakibine 3. yenilgisini tattıran Galatasaray Liv Hospital yaptı. Ligdeki 6. galibiyetine ulaşan Cim-Bom Abdi İpekçi’yi tıklım tıklım dolduran taraftarlarına bayram yaşattı.
Maça Macvan, Carlos Arroyo ve Cenk’in üçlükleriyle başlayan Galatasaray, savunmada da başarılı olunca 8. dakikada farkı çift hanelere (16-6) çıkardı. Cenk ile 19-6’da 13 farkı da bulan sarı-kırmızılı ekip, ilk periyodu 23-12 galip kapadı.
İkinci çeyrekte Fenerbahçe adına McCalebb sahne aldı ve art arda bulduğu üçlüklerle takımını maça ortak etti, 16. dakikada fark 2’ye indi. Ancak boyalı alandan bir türlü skor bulamayan rakibi karşısında Ender’in basketleriyle yeniden kontrolü ele alan Galatasaray, devreyi 35-31 önde bitirdi.
3. çeyrekte Galatasaray, Ender ile basketler bulmayı sürdürdü. Hem dış şutlarla, hem de boyalı alana yaptığı koşularla etkili olan tecrübeli oyuncu, takımının son çeyreğe de 53-40 galip girmesini sağladı.
Bonsu ile 55-40’ta 15 farkı da bulan Galatasaray’a karşı dışarıdan şut sokmaya başlayan Fenerbahçe, Bogdanovic’in iki üçlüğüyle 37. dakikada skoru 63-57 yaptı. Furkan’ın smacıyla krizden çıkan Galatasaray, Ender ile yeniden farkı çift hanelere çıkardı ve salondan 72-62 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Rüştü Nuran, Yener Yılmaz, Ali Şakacı
Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 9, Hairston 7, Cenk Akyol 9, Macvan 10, Furkan Aldemir 9, Ender Arslan 18, Mensah-Bonsu 10, Sinan Güler, Erceg
Fenerbahçe Ülker: Kenan Sipahi 5, Emir Preldzic 2, Kleiza 11, Bogdanovic 8, Zoric 6, Bjelica 17, McCalebb 13, Melih Mahmutoğlu, Metecan Birsen
1. Periyot: 23-12
Devre: 35-31
3. Periyot: 53-40
5 faulle çıkan: 38.02 Bjelica (Fenerbahçe Ülker)

NOTLAR

Hackett habercisi mi?
Derbiyi izleyenler arasında Montepaschi Siena Kulübü’nün Başkanı Ferdinando Minucci de vardı. Siena’nın yıldızı Daniel Hackett’ın adı önce Fenerbahçe Ülker, son dönemde de Galatasaray Liv Hospital ile anılırken gerçekleşen bu ziyaret akıllara ‘bu transfer gerçekleşiyor mu?’ sorusunu getirdi.
Manucci, karşılaşma sonunda bir dönem Montepaschi Siena takımının da coachluğunu yapan Ergin Ataman ile birlikte salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

Salon tamamen doldu

Biletlerin bir hafta önce tükendiği derbide Galatasaray taraftarları salonun tamamını doldurdu, Abdi İpekçi Spor Salonu çevresinde oldukça önemli bir kalabalık da dışarıda kaldı. Karşılaşmadan yaklaşık bir saat önce tezahüratlara başlayan sarı-kırmızılı taraftarlar oyuncularına destek verirken, rakip takım aleyhine ise uzun süre küfürlü tezahüratlarda bulundu.

Hairston ilk kez

Galatasaray Liv Hospital’ın son transferi Malik Hairston ilk kez bir lig maçında yer aldı. ABD’li oyuncu sarı-kırmızılı ekip ile 3 Euroleague maçına çıksa da, Türkiye Ligi için lisansı çıkarılmamıştı. Ancak Domercant’ın bir türlü form tutamaması nedeniyle değişikliğe giden sarı-kırmızılı ekip Hairston’ı Türkiye Ligi kadrosuna kattı ve derbide Domercant’ın yerine onu kullandı.

Örnek davranış

Galatasaray taraftarının Fenerbahçe Ülker Menajeri Mirsad Türkcan’a küfür edişini Ergin Ataman durdurdu.