Sivasspor Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında takıldı! Derbi öncesi kritik kayıp

Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında takıldı! Derbi öncesi kritik kayıp

23.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33'üncü haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında takıldı Derbi öncesi kritik kayıp

Trendyol Süper Lig'in 33'üncü haftasında Sivasspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Müsabakada Cihan Aydın düdük çaldı. Cihan Aydın'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ile Volkan Ahmet Narinç üstlendi. Sivasspor ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin gollerini 45+2'nci dakikada Fred ile 80'inci dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti. Sivasspor'da fileleri 57'nci dakikada Fode Koita ve 90+4'üncü dakikada penaltıdan Rey Manaj havalandırdı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 86, Sivasspor ise 45 puana yükseldi.

Sivasspor, Süper Lig'de gelecek hafta Konyaspor'u konuk edecek. Fenerbahçe ise kritik maçta Beşiktaş'ı ağırlayacak.

"ŞEREFİMİZ İÇİN OYNUYORUZ"

Fenerbahçe ile puanları paylaşan Sivasspor'da İbrahim Akdağ açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren İbrahim Akdağ, "İstediğimizi aldık. Hafta içi çalışmalar yaptık. Fenerbahçe'yi iyi analiz ettik. Solda Tadic ve Ferdi, Ferdi'nin organizasyonlarına, İrfan Can'ın form durumuna baktık, onu nasıl kilitleyebiliriz, baktık ve çalıştık. Çalışmamızın karşılığını aldık. Bugün kazanabilirdik ama bizim için 1 puan da iyidir yolumuza devam etmek adına. İyi oldu. Daha çok göze hoş gelen futbol oynamak isteriz ama bazen olmuyor. Bugün direkt geçiş oyunlarıyla istediklerimizi yaptık. Daha iyi bir skor da olabilirdi. Rakip de atabilirdi" dedi.

Sosyal medyadaki eleştirilere değinen İbrahim Akdağ, "Onurumuzla şerefimizle çok iyi mücadele ettik. Bu sosyal medyadan çok böyle şey var, kimsenin gazına gelmiyoruz, umursamıyoruz. Sivasspor formasını taşıyoruz. Bizi izlemeye gelen insanlar için, onurumuz şerefimiz için oynuyoruz. Her maç bizim için aynı. Yok öyle yok böyle. Bu işleri bıraksınlar. Onları kaale alan yok. Kimin şampiyon olduğu umrumuzda değil. Terlettiğimiz formanın hakkını vermeye çalışıyoruz. Kendilerini gereksiz strese sokuyorlar. Çok sıkıntılı şeyler yazıyorlar. Gerek yok. En iyi şekilde cevap verdik bugün. Kim olursa olsun biz mücadele edeceğiz. Şükürler olsun ki Allah bizi mahcup etmedi. İnsanlar bu kadar dedikoduyu yaptığıyla kaldı" açıklamasını yaptı.

"BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI"

Üzücü bir sonuçla sahadan ayrıldıklarını belirten Alexander Djiku, "Büyük bir hayal kırıklığı! 2 puan kaybettik. Bu kayıp bizi zirveden uzaklaştırdı. Golü de son dakikada yedik. Çok üzücü bir sonuç oldu" dedi.

KOITA: RAKİBE ŞANS VERMEDİK

Beraberlikle sonuçlanan müsabakayı değerlendiren Fode Koita, "Maçın ilk yarısında pozisyon yaratamadık. Fenerbahçe çok daha fazla pozisyon yarattı. İkinci yarıda biz de pozisyon ürettik, rakibe şans vermedik. Şansları değerlendirdik. Buradan beraberlikle ayrılıyoruz" dedi.

Haberin Devamı
"GOL ATMAM ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Maçın kendisi için önemine dikkat çeken Rey Manaj şu sözleri dile getirdi: "Bu maç benim için çok önemliydi, ailem yurt dışından geldi. Gol atmam çok önemliydi. Sivas benim ailem gibi oldu. Son 3 maçta 7 puan aldık. Çok mutluyuz. Transfer konusunu konuşmuyorum. Maçlara odaklanmış durumdayım. Sezon sonunda konuşuruz."

"FUTBOLU BİLMEK LAZIM"

Cihan Aydın'ın Sivasspor lehine verdiği penaltı kararına tepki gösteren İrfan Can Kahveci şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi de gördüm pozisyonu. Penaltı pozisyonu. Top auta gitmiş zaten. Top auta gittikten sonra darbe geliyor. Kalecinin ayağı sabit. Anlam veremiyorum. Cihan Hocamıza da orada açıkladım. Futbolu biraz bilmek lazım. Top artık auta gitmiş yani. Livakovic adama gitmiyor, adamın ayağı Livakovic'e geliyor. Çok sinirliyim. Önümüzdeki maçlarda elimizden geleni yapacağız. Böyle pozisyonları yakıştıramıyorum. Nerelere gideceğini tahmin edemiyorum Türkiye'de futbol açısından. Hayırlısı olsun bakalım."

SİVAS'TA PUANLAR PAYLAŞILDI

Sivas'taki kritik maçın kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. Sivasspor ile Fenerbahçe sahadan puanları paylaşarak ayrıldı.

Fenerbahçe'de fileleri Fred ve İrfan Can Kahveci havalandırdı. Sivasspor'un gollerini Fode Koita ile penaltıdan Rey Manaj kaydetti.

Haberin Devamı
SERDAR DURSUN ATTI, BAYRAK KALKTI

90+9'uncu dakikada savunma arkasına atılan topta Serdar Dursun fileleri havalandırdı. Ağlara giden top sonrası ofsayt işaret edildi.

MANAJ AĞLARI HAVALANDIRDI

Sivasspor'un kazandığı penaltıda topun başına Rey Manaj geçti. Rey Manaj'ın penaltısında top ağlarla buluştu. Sivasspor, 90+4'üncü dakikada skoru dengeledi: 2-2.

VAR UYARDI, KARAR PENALTI

Sivasspor'da Rey Manaj'ın yerde kaldığı pozisyon sonrası VAR incelemesi yapıldı. VAR'dan Cihan Aydın'a pozisyonu izlemesi yönünde tavsiye geldi.

Cihan Aydın pozisyonu izledikten sonra kararını değiştirdi. Sivasspor penaltı kazandı.

Haberin Devamı
SİVASSPOR'DA PENALTI BEKLENTİSİ

87'nci dakikada savunmanın arkasına atılan topa Rey Manaj hareketlendi. Rey Manaj'ın şutunda top dışarı gitti. Rey Manaj ve Sivassporlu futbolcular bu pozisyon sonrası hakeme penaltı itirazlarında bulundu.

İRFAN CAN SAHNEDE

80'inci dakikasında sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahasına orta yapıldı. Ceza sahasına gerilerden giren İrfan Can Kahveci'nin şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Bu golle birlikte Fenerbahçe yeniden öne geçti: 2-1.

KOITA AĞLARI SARSTI

57'nci dakikada Sivasspor'da Fode Koita topla buluştuktan sonra rakip ceza sahasına girdi. Fode Koita'nın şutunda top ağlarla buluştu. Bu golle birlikte skora denge geldi: 1-1.

Haberin Devamı
SON ANDA ALİ ŞAŞAL

48'inci dakikada ceza sahasına yapılan ortada Edin Dzeko topa dokundu. Sivasspor'da kaleci Ali Şaşal Vural, topun ağlara gitmesini son anda engelledi.

FRED'DEN ENFES GOL

Karşılaşmanın 45+2'nci dakikasında ceza sahası dışında topla buluşan Fred'in şutunda top ağlarla buluştu.

TADIC GOLE YAKLAŞTI

26'ncı dakikada Ali Şaşal Vural'ın hatası sonrası Dusan Tadic topla buluştu. Dusan Tadic'in şutunda meşin yuvarlak çok az farkla auta gitti.

Haberin Devamı
MANAJ ATTI, BAYRAK KALKTI

14'üncü dakikada Uğur Çiftçi'nin ortasında Rey Manaj fileleri havalandırdı. Yardımcı hakem Cevdet Kömürcüoğlu bu pozisyon sonrası ofsayt bayrağını kaldırdı.

VAR incelemesinin ardından ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

SZYMANSKI GOLE YAKLAŞTI

10'uncu dakikada ceza sahasındaki Fred'le paslaşan Sebastian Szymanski, yay civarından vuruşunu yaptı. Appindangoye'ye çarpan top az farkla kornere gitti.

KRİTİK MAÇ BAŞLADI

Süper Lig'in 33'üncü haftasında Sivasspor ile Fenerbahçe arasındaki müsabaka başladı. Cihan Aydın'ın ilk düdüğünün ardından mücadele başladı.

11'LER BELLİ OLDU

Süper Lig'in 33'üncü haftasındaki Sivasspor - Fenerbahçe karşılaşmasının ilk 11'leri belli oldu. Bülent Uygun ve İsmail Kartal tercihlerini yaptı.

İşte Sivasspor - Fenerbahçe müsabakasının ilk 11'leri:

Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Murat Paluli, Appindangoye, Camara, Uğur Çiftçi, Poungouras, İbrahim Akdağ, Bartuğ Elmaz, Koita, Menig, Manaj

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko.

Yazarlar