Süper Lig Günün bomba transfer haberleri (2 Ağustos 2023)

Günün bomba transfer haberleri (2 Ağustos 2023)

02.08.2023 - 08:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de transfer alev aldı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kadrolasrını önemli isimlerle güçlendirirken Anadolu kulüpleri de dünyaca ünlü yıldızların peşinden koşuyor. Günün öne çıkan transfer haberlerini sizler için derledik...

Günün bomba transfer haberleri (2 Ağustos 2023)

Süper Lig ekipleri kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor önemli isimleri transfer etti. Anadolu kulüpleri de düntaca ünlü yıldızların peşinden koşuyor.

Haberin Devamı

Günün öne çıkan transfer haberlerini sizler için derledik...

Galatasaray'dan bir iç transfer daha!

Kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Galatazsaray, iç transferde de hamlelerini gerçekleştiriyor. Sarı-krımızılı ekip, altyapıdan yetişen Caner Doğan ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Galatasaray'dan yapılan açıklama şu şekilde: "Akademi futbolcumuz Caner Doğan ile 2024-2025 sezonu sonuna kadar geçerli olmak üzere profesyonel sözleşme imzalanmıştır."

Beşiktaş'ta Tadic olmayınca hedef Berghuis!

Hollanda’daki basın mensuplarından “Yeni Tadic” beklentisiyle ilgili gelen sorulara tepki gösteren Berghuis, “Ben öyle biri olmayacağım. Ben neysem oyum ve belli bir rolde kendimi çok rahat hissediyorum. Genç oyunculardan, Afrikalı ve Güney Amerikalı oyunculara kadar takımdaki herkesle iletişim kuruyorum. Bu hoşuma gidiyor” ifadelerini kullandı. Takımın giderek zayıfladığının da altını çizen deneyimli futbolcu, birkaç gün önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

‘Alarm zili çaldı’

“Şu anda durum endişe verici, bunu görmezden gelemeyiz. Her takımı yenmemiz bekleniyor ama şu anda durumumuzu gördüğümde bu beklentileri karşılayıp karşılayamayacağımızdan şüphe duyuyorum. Bunu sahada göstermeliyiz, bunu başarabilecek bir kadromuz olmalı. Beni endişelendiren de bu. Tadic ayrılığı ile ilk alarm zili çaldı.”

Bir de ceza alınca...

Üstelik Berghuis ile ilgili yaşanan tek sorun bu değil. Bir Twente taraftarına saldırdığı için ceza alan yıldız futbolcunun önümüzdeki günlerde Ajax ile olan bağlarının tamamen kopması gündemde. İşte Beşiktaş cephesi tam da bu noktada devreye girdi. Hollanda futboluna yakın birkaç menacere yetki veren Siyah-Beyazlılar, maliyet araştırmasına koyuldu. Oyuncunun Ajax’la resmi olarak kontratını feshetmesi durumunda, Beşiktaş’ın hiç vakit kaybetmeden transfer teklifini ileteceği öğrenildi.

Yeri şimdiden hazır

Olası bir Berghuis transferine şimdiden tam not veren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş; sakatlık kâbusu yaşayan Ghezzal’ın yerinde Hollandalı yıldızı kullanmanın planlarını yapıyor. Siyah-Beyazlı yönetim, Steven Berghuis transferi gerçekleşmezse, yine o seviyede kaliteli bir yıldızı mutlaka kadroya katmanın hesapları içerisinde. (FANATİK)

Burnley'in Sacha Boey için yaptığı teklif ortaya çıktı! İşte G.Saray'ın cevabı

Transferde gündeminin yıldızı Sacha Boey için şu ana kadar gelen teklifler kulübü tatmin etmemişti. Arsenal ve Crystal Palace, Fransız oyuncu ile uzun zamandır ilgileniyordu.

Bu kez Burnley, yıldız isim için devreye girdi. Premier Lig'e yeni yükselen İngiliz ekibi, 20 milyon euro'luk teklifle G.Saray'ın kapısını çaldı.

Fakat bu paranın yarısının garanti olması yönetim tarafından kabul görmedi. Belirli sayıda Premier Lig maçına çıkma, Fransa Milli Takımı'na seçilme, ligde kalma ve Avrupa Kupaları'na katılma gibi bonus maddeleri yapılan teklifte yer alıyor.

Boey için sunulan paket toplamda 20 milyon euro'yu buluyor. Sarı-kırmızılı ekip bu teklife sıcak bakmadı. Yönetim 22 yaşındaki sağ bekle sözleşme uzatma görüşmelerini sürdürüyor. Kurmaylar, oyuncunun 1.2 milyon euro karşılığında yeni kontrat yapması bekleniyor.

Sacha Boey, geçtiğimiz sezon Galatasaray'da 33 maçta forma giydi. Fransız futbolcu bu mücadelelerde 1 gol 4 asistlik katkı sağladı. Sarı-kırmızılılara Rennes'den gelen Boey'in 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor. (FOTOMAÇ)

Haberin Devamı
Fenerbahçe'den Krunic ve Toko Ekambi hamlesi

Şampiyonluğu kafaya koyan ve yeni transferlerle gücüne güç katan Fenerbahçe, takviyelere devam ediyor... Son olarak Miha Zajc ve Mert Müldür'ü renklerine bağlayan Sarı-Lacivertliler, bu sezon toplam 9 dış transfere imza attırdı.

Kanarya, iki oyuncuyu daha bitirme aşamasına getirdi. Uzun süredir Lyon'dan Karl Toko Ekambi'yi kadrosuna katmaya çalışan Fenerbahçe, Fransız ekibi ile prensipte anlaştı. Sarı-Lacivertliler'in oyuncuya da teklifte bulunduğu ve beklemeye geçtiği öğrenildi. 30 yaşındaki Kamerunlu yıldıza birçok teklif geldiği ve karar verme aşamasında olduğu bildirildi.

Sarı Kanarya'nın Milan'dan istediği Rade Krunic transferinde de sona yaklaşıldı. Kurmaylar İtalyan ekibiyle bonservis konusunda anlaşmaya vardı. Çizme devine bu transfer için 8 milyon Euro ücret ödeneceği kaydedildi.

29 yaşındaki Bosna Hersekli orta saha oyuncusu için takım kaptanı Edin Dzeko'nun devreye girdiği ve vatandaşını Türkiye'ye gelmesi yönünde teşvik ettiği bildirildi. 2019 yılında Empoli'den transfer olan Krunic'in Milan ile 2025 yılına kadar kontratı bulunuyor. Kariyerinde 314 maç bulunan Krunic'in 23 golü ve 31 asisti var. (TAKVİM)

Adana Demirspor, Mbaye Niang'ı bitiriyor

Yeni sezon öncesi forvet arayışlarını sürdüren Adana Demirspor, M'Baye Niang'la anlaşma sağladı.

L'Equipe'in haberine göre Adana Demirspor, bonservisi elinde olan 29 yaşındaki Senegalli golcüyle anlaşmaya vardı. Tarafların 2 yıllık sözleşme konusunda uzlaşmaya vardığı ifade edilirken transferin sadece imzaya kaldığı ifade edildi.

M'Baye Niang'ın ismi bir çok kez Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile sıkça anılmıştı. Adana Demirspor, sürpriz bir hamleyle Senegalli isimle anlaşmaya vararak flaş transferlerden birine imza atmaya çok yaklaşmış oldu. (SPORX)

Galatasaray'dan Sergio Ramos ile ilk temas!

Sarı-Kırmızılıların Victor Nelsson'u gönderip yerini İspanyol yıldız ile dolduracağı iddia edilmişti. Galatasaray Yönetimi, 37 yaşındaki stoper Sergio Ramos ile ilk görüşmeyi gerçekleştirdi. Sarı-Kırmızılı yönetim, İspanyol yıldızın menajeri ile transferlerin şartlarını masaya yatırdı.

Ramos'un menajerinin önümüzdeki günlerde Galatasaray ile yeniden bir araya gelmesi bekleniyor. Bu arada Sarı-Kırmızılı Yönetim, Victor Nelsson'a gelen teklifleri de değerlendirmeye aldı. Danimarkalı oyuncu için iyi bir teklif gelmesi durumunda yollar ayrılacak. Nelsson sonrası ilk hedef ise İspanyol yıldız Sergio Ramos... İspanyol medyası, Sergio Ramos'un Suudi Arabistan'dan gelen çılgın teklifleri düşünebileceği aktarılırken ailesinin S.Arabistan'da yaşamak istemediği kaydedildi. Sergio Ramos'un transfer döneminin sonu yaklaştıkça Türkiye'de oynama fikrine de sıcak bakabileceği iddia edildi. Ramos'un Türkiye'de oynama fikrini gözardı etmeyeceği vurgulandı. (TAKVİM)

Haberin Devamı
Fransız basınından Fenerbahçe için Keylor Navas iddiası

Yeni sezonda kalesini yabancı bir isme emanet etmek isteyen Fenerbahçe arayışlarına tam gaz devam ediyor. Teknik direktör İsmail Kartal ile koordineli bir operasyon yürüten sarı-lacivertliler, kaleci transferi için büyük uğraş veriyor.

İlk hedef olarak Dominik Livakovic'i belirleyen ve uzun süredir transfer görüşmelerinde bulunan Fenerbahçe, Hırvat kalecideki süreç uzayınca alternatif isimlere yönelme kararı kaldı.

Hedefteki isim ise PSG'nin Kosta Rikalı kalecisi Keylor Navas... Fransız ekibinden ayrılma kararı alan 36 yaşındaki eldiven için sarı-lacivertlilerin çalışma başlattığı öğrenildi.

Fransa basını da bu transfer gelişmesini doğruladı. 

Fransız basınındaki haberlerde şu ifadelere yer verildi:

"Donnarumma'nın arkasında kalan Keylor, takımdan ayrılmak istiyor. Zaten Enrique'nin de planlarında yer almıyor. Fenerbahçe'nin ilgisi var ve Paris Saint-Germain sözleşmesi 2024'te bitecek oyuncu için kolaylık yapmaya hazır." (FOTOMAÇ)

Batshuayi, Carrasco için devreye girdi! Fenerbahçe ikna turlarına başladı

Transferde gaza basan Fenerbahçe, Zajc ve Mert Müldür'ün ardından büyük bir bomba patlatmak için harekete geçti. Hücum hattındaki alternatifleri artırmak isteyen yönetim, flaş bir ismi gündemine aldı.

Kadrosuna kaliteli bir kanat oyuncusu katmayı amaçlayan sarı-lacivertlilerin hedefindeki isim ise; Atletico Madrid'in Belçikalı oyuncusu Yannick Carrasco... 29 yaşındaki yıldızın şartlarını soran Kanarya, olumlu dönüş aldı.

Oyuncuyu ikna etme görevi ise takımın Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi'ye düştü. Batshuayi, milli takımdan arkadaşı Yannick Carrasco'yu telefonla arayarak kulübün projelerinden bahsetti.

Batshuayi'nin Carrasco'ya, "Bize gel. Seninle birlikte çok daha güçlü oluruz. Şampiyonluk yolunda bize büyük katkı sağlarsın" dediği öğrenildi. 3 farklı dönemde Atletico Madrid forması giyen Yannick Carrasco, İspanyol ekibinde 263 maçta sahaya çıktı. 

29 yaşındaki kanat, bu karşılaşmalarda 47 kez ağları sarsarken, 44 defa da gol pası verdi. Carrasco, kariyeri boyunca Atletico Madrid'in dışında Monaco ve Çin ekibi Dalian Professional'de forma giydi. Toplamda ise 420 maçta, 91 gol atıp, 85 asist yaptı.

2015'ten bu yana Belçika Milli Takım formasını giyen Carrasco, 66 maçta oynadı, 9 gol attı. (FOTOMAÇ)