Skorer Lokomotif'te Körfez endişesi

Lokomotif'te Körfez endişesi

07.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lokomotif'te Körfez endişesi

Lokomotifte Körfez endişesi

Kocaelispor'un, Kupa Galipleri Kupası ikinci turundaki rakibinin hocası Yuriy Siyomin zorlu maçlar oynayacaklarını söyledi. Körfez ekibini, Rumen kalecisi Stingaciu dışında tanımadığını belirten Siyomin, Türk futbolunun yükselişini izlediğini ifade etti. Lokomotif Moskova'da iki Ermeni, bir Beyaz Rus, bir Gürcü ve bir Kabardalı oyuncu yabancı statüsünde forma giyiyor

KUPA Galipleri Kupası'nda Kocaelispor'la karşılaşacak Lokomotif Moskova'yı en çok rakibini tanımaması korkutuyor.
Lokomotif'in, Moskova yakınlarında kamp yaptığı tesislerde MİLLİYET'e özel demeç veren Teknik Direktör Yuriy Siyomin, hangi takımın tur atlayacağı sorusuna tedbirli bir yanıt vererek, "Futbolda sonuçları önceden tahmin etmek olanaksız. Bizim gibi, Kocaeli de kazanmak için elinden geleni yapacak" dedi. Türk futbolunun son yıllarda yükselişe geçtiğini belirten Siyomin, kalecisinin Rumen olması dışında Kocaeli hakkında ellerinde hiçbir bilgi bulunmadığını itiraf etti ve rakipleriyle ilgili çok sayıda soru yöneltti. Siyomin, Rus Milli Takımı'nın Teknik Direktör Yardımcılığı görevini de yapıyor.
Moskova Demiryolları İşletmesi ve Transrail Şirketi tarafından finanse edilen Lokomotif Moskova, mali açıdan güçlü bir kulüp. Ancak, takımda iki Ermeni, bir Beyaz Rus, bir Gürcü ve bir Kabardalı dışında yabancı oyuncu bulunmuyor. Müslüman olan Kabardalı Hasan Biciyev, takımın kalecilerinden. Lokomotif'in en tehlikeli oyuncuları olarak Vitali Veselov'la Oleg Garin gösteriliyor. UEFA, Lokomotif Stadı'nda oynanan Spartak Moskova - Sion maçının, kale direklerinin standart dışı olması nedeniyle yeniden yapılmasını kararlaştırmıştı. Kulüp yetkilileri, bu sorunun giderildiğini söyledi.
Kocaelispor'la denk güçe sahip Lokomotif, taraftarlarının hırçın olmasıyla da tanınıyor. Bu nedenle Lokomotif Stadı'ndaki maçlarda geniş güvenlik önlemleri alınıyor.