Skorer LONDRA 2012 NOTLAR

LONDRA 2012 NOTLAR

30.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Masa tenisinde mücadele eden Bora Vang, ikinci turda Nijeryalı Quadri Aruya’yi 4-2 yendi.

LONDRA 2012 NOTLAR

Bora Vang üçüncü turda

Haberin Devamı

Excel Arena’da oynanan karşılaşmaya kötü başlayan Vang, ilk seti 11-6, ikinci seti de 12-10 kaybetti. Üçüncü setten itibaren toparlanan ve bu seti 12-10, dördüncü seti de 11-2 kazanan Bora Vang durumu 2-2’ye getirdi. Beşinci seti 12-10 alan ve ilk kez öne geçen 25 yaşındaki Bora Vang, altıncı seti de yine aynı skorla almasını bildi ve toplam 38 dakika süren maçı 4-2 kazanarak üçüncü tura yükselen taraf oldu.

Havuzda işler iyi gitmedi!

Yüzmede Dilara Buse Günaydın, kadınlar 100 metre kurbağalama yarışmasında elendi. Günaydın, 1.09:43 ile 29. sırayı elde etti. Yarı finale kalacak 16 sporcunun belirlendiği yarışmanın elemelerinde ilk sırayı, 1.05:56’lık derecesiyle Litvanyalı Ruta Meilutyte elde etti. Hazal Sarıkaya ise kadınlar 100 metre sırtüstü yarışmasında 1.04:80’lik derecesiyle 40. sırayı alarak elendi. İlk sırayı, 58.23’lük derecesiyle olimpiyat rekoru kıran Avustralyalı Emily Seebohm aldı.

Haberin Devamı

Üçtaş’tan veda

Olimpiyat oyunlarına katılan ilk Türk cimnastikçi olan Göksu Üçtaş, denge aletinde 11 bin 333 puan aldı. Londra Olimpiyatları’na hazırlanırken bileğinden sakatlanan 21 yaşındaki milli sporcu, sadece denge aletinde mücadele etti. Sakatlığı nedeniyle diğer yarışmalalara katılamayacak olan Üçtaş, ilk olimpiyatını tamamlamış oldu.

Özyaman ıskaladı

Atıcılık branşında Türkiye’yi temsil eden Çiğdem Özyaman, kadınlar skeet disiplininde elendi. Royal Artillery Barracks’ta yapılan atıcılık müsabakalarında Özyaman, toplam 17 sporcunun katıldığı kadınlar skeet elemelerinde yarıştı. Özyaman, yaptığı 75 atıştan 63’ünde isabet bularak, 13. sırada yer aldı ve finale kalamadı. Elemelerde birinci sırayı alan ABD’li Kimberly Rhode, bulduğu 74 isabetle olimpiyat rekoru kırdı.

Kılıçcı iyi başladı

Londra Olimpiyat Oyunları’nda, 75 kiloda mücadele eden milli boksör Adem Kılıçcı, Türkmen rakibi Nursahat Pazziyev’i 14-7 yenerek tur atladı. Excel Arena’da ringe çıkan 26 yaşındaki Kılıçcı, ilk raundu 4-2 önde bitirdi. Rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen milli boksör, ikinci raundu 6-3 aldı. Üstünlüğünü müsabaka sonuna kadar sürdüren Kılıçcı, son raundu 4-2, maçı da 14-7 kazanarak, sıkletinde son 16 sporcu arasına kaldı. Milli sporcu, Sırp Drenovak ile Perşembe günü çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek. 60 kiloda ringe çıkan Fatih Keleş ise Cezayirli Chadi’yi 15-8 yenerek tur atladı.

Haberin Devamı

Alican Kaynar gerilerde kaldı

Weymouth ve Portland Yelken Akademisi parkurunda gerçekleştirilen yelken yarışmalarının ilk gününde, finn sınıfında ilk 2 yarış yapıldı. Bu sınıfta yarışan tek Türk sporcu olan Alican Kaynar, 24 sporcu içinde ilk yarışı 18., ikinci yarışı da 14. sırada bitirdi. Kaynar, ilk 2 yarış sonunda genel klasmanda 32 puanla 17. sırada bulunuyor. Oyunlarda yelken dalındaki mücadeleye, bugün TSİ 16.00’dan itibaren finn sınıfındaki 3. ve 4. yarışlarla devam edilecek.

Galiulina ihraç edildi

Doping nedeniyle olimpiyatlardan bir sporcu daha ihraç edildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Özbek cimnastikçi Luiza Galiulina’yı, doping kullandığı gerekçesiyle olimpiyatlardan ihraç etti. Yapılan doping kontrolünde, Özbek kadın cimnastikçi Luiza Galiulina’nın vücudunda ‘diuretic furosemide’ maddesine rastlanması sonucu, sporcunun olimpiyatlardan ihraç edildiği duyuruldu. Galiulina, Arnavut halterci Hysen Pulaku’nun ardından Londra Olimpiyatları’ndan ihraç edilen ikinci sporcu oldu.

Haberin Devamı

Bilet isyanı

Londra Olimpiyatları’nın ilk gününde boş kalan koltuklar, ülkede büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Su sporları, tenis ve jimnastik gibi branşlarda tribünlerde büyük boşluklar oluşması üzerine yetkililer harekete geçti. Durumun en büyük sebebi olarak sponsor firmalar gösterildi. İddiaya göre sponsorlar toplu bir şekilde aldıkları biletleri davetlilere ulaştırmadılar. Söz konusu maçlar için her yerde bilet arayan sporseverlerin bilet bulamadığı ancak aynı zamanda tribünlerde boşlukların olmasının kabul edilemez olduğu belirtilirken, olay Ada’da büyük bir tepkiyi de beraberinde getirdi. n NEVSAL ELEVLİ - LONDRA

Guo altını kaptı

Londra Olimpiyatları’nda atıcılık 10 metre havalı tabanca yarışmasını, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Wenjun Guo kazandı ve altın madalyanın sahibi oldu. Royal Artillery Barracks’da yapılan atıcılık müsabakalarında, kadınlar 10 metre havalı tabanca kategorisinde Guo, eleme turlarında 388 puan elde etti, finalde de 100.1 puan topladı. Çinli sporcu, böylelikle toplamda 488.1 puana ulaşarak, altın madalyanın sahibi oldu. Bu kategoride gümüş madalya, toplamda 486.6 puan elde eden Fransız Celine Goberville’in olurken, Ukraynalı Olena Kostevych de yine 486,6 puanla bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Rekor havuzu

Yüzmede ilk günde olduğu gibi 2. gün de rekorlara sahne oldu. Kadınlar 100 metre kelebekte ABD’li Dana Vollmer 55.98’lik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Erkekler 100 metre kurbağalamada da Güney Afrikalı Cameron van der Burgh 58.46 ile günün bir diğer dünya rekoru kıran ismi olurken, kadınlar 400 metre serbest finalinde de Fransız Camille Muffat 4.01.45’lik derecesiyle Olimpiyat rekoru kırarak birinci oldu. Öte yandan günün merakla beklenen mücadelesi 4x100 erkekler serbestte Fransız takımı, Michael Phelps’in da bulunduğu ABD’yi sollayarak birinci oldu. Üçüncülük ise Rusya’ya gitti.

Sambacılar rahat

Olimpiyatlar’da futbol heyecanı dün oynanan karşılaşmalarla devam etti. Turnuvanın favorilerinden olan Brezilya ile Belarus’un mücadelesinde gülen taraf 3-1’lik skorla sambacılar oldu. Bardini’nin golüyle Belarus’un öne geçtiği karşılaşmada Brezilya’nın golleri Pato, Neymar ve Emboaba’dan geldi. Bu sonuçla Brezilya 2. maçında 2. galibiyetini aldı. C Grubu’nun bir diğer maçında ise Mısır ile Y.Zelanda 1-1 berabere kaldı. D Grubu’nda da Meksika Gabon’u 2-0 yendi.