Skorer LONDRA DOPİNGİ!

LONDRA DOPİNGİ!

04.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 10 bin metrede altın, 5 bin metrede bronz madalya alan Polat Kemboi Arıkan ile 3 bin metre engellide gümüş madalya kazanan Tarık Langat Akdağ, bu başarıların kendilerine olimpiyatlar için inanç ve umut verdiğini belirttiler, “Emin adımlarla ilerleyeceğiz “ dediler

LONDRA DOPİNGİ


Helsinki’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak 10 bin metrede altın, 5 bin metrede bronz madalya kazanan Polat Kemboi Arıkan ile 3 bin metre engellide gümüş madalya alan Tarık Langat Akdağ, şampiyona dönüşünde Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı


Şampiyonada gösterdikleri derecenin kendilerine olimpiyatlar öncesinde büyük bir umut ve hırs kazandırdığını dile getiren 21 yaşındaki Kenya asıllı atletimiz Polat Kemboi Arıkan “Helsinki’deki ortam ve şehir çok güzeldi. Ancak daha güzel olan oradan madalyayla dönmüş olmamız. Kazandığımız bu madalyalar bize hırs ve güven verdi. Artık Olimpiyatlar’ı kendimizden daha emin bir şekilde bekliyoruz” diye konuştu.

‘Önce finale kalmalıyız’
3 bin metre engellide gümüş madalya kazanan 24 yaşındaki atletimiz Tarık Langat Akdağ ise Helsinki’de Türk bayrağını gururla taşıdığını ifade etti ve bu gururu Londra’da bir kez daha yaşamak için sabırsızlandığını dile getirdi. Akdağ, “Helsinki bizim için iyi bir prova oldu. Avrupa çapında neler yapabileceğimizi gösterdik. Şimdi kendimizi dünya hatta Olimpiyat çapında kanıtlamamız gerekli. Bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz. Ancak herşeyden önce oraya gittiğimizde finale kalmasını başarmalıyız. Finale kaldıktan sonra herşeyin mümkün olduğuna inanıyoruz. Orada tek amacımız bayrağımızı daha da yukarıya çektirmek olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir ilk daha!

Atletizmde, 4x400 Bayan Bayrak Milli Takımı, tarihinde ilk kez olimpiyatlara katılma hakkını elde etti. Ülkelerin vize alabilmek için ilk 16’ya girmeye çalıştığı müsabakalar sonunda, 4x400 Bayan Bayrak Milli Takımı, dünya sıralamasında 16. basamakta yer alarak, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını kazandı. Bayrak takımlarının yaptığı en iyi 2 derecenin ortalamasının alınarak nihai derecenin ortaya çıktığı değerlendirmede Türkiye, 3.29.77 ile Kanada’nın 13 salise önünde yer alarak Londra biletini aldı.
Bu sonucun ardından Türkiye, atletizmde ilk kez bir bayrak takımıyla olimpiyat oyunlarında temsil edilmiş olacak.

Ödülü kaptılar

Toplantının ardından Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Atletizm Federasyonu’na başarılarından ötürü 100 bin lira çek verdi. Öztürkler çeki, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve sporculara teslim etti. Öztürkler, ayrıca Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda dereceye giren sporculara birer hediye verdi. Bu arada Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da belediyeleri bünyesinde şampiyonada başarılı olan Aslı Çakır Alptekin ve Gülcan Mıngır’a 75’er altın hediye çekini takdim etti.