İspanya La Liga Lukas Podolski'den olay Arda Güler açıklaması! 'İlk 11’in değişmez ismi olmayacak'

Lukas Podolski'den olay Arda Güler açıklaması! 'İlk 11’in değişmez ismi olmayacak'

02.02.2024 - 09:36 | Son Güncellenme:

Ülkemizde Galatasaray ve Antalyaspor’da forma giyen Alman yıldız Lukas Podolski, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Arda Güler hakkında görüşlerini aktaran Podolski, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da değerlendirdi.

Lukas Podolskiden olay Arda Güler açıklaması İlk 11’in değişmez ismi olmayacak

Türkiye’de Galatasaray ve Antalyaspor’da oynayan Alman futbolunun efsane ismi Lukas Podolski, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fanatik'e konuşan Alman yıldız, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirirken Real Madrid forması giyen Arda Güler'in istediği süreleri almakta zorlanması ile ilgili de çarpıcı sözler dile getirdi.

Podolski'nin açıklamalarından ön plana çıkanlar şu şekilde:

'ASLAN KARAR VERİCİ OLACAK'

“Fenerbahçe, Galatasaray’la çekişmeli bir şampiyonluk yarışı içerisinde. Kimin daha çok puan toplayacağını göreceğiz. Aslan, burada karar verici olacaktır. Galatasaray’ın son birkaç yıldaki stratejisine baktığınızda, Fenerbahçe’ye göre çok daha akıllıca yönetiliyor, panik havası yok ve daha sakin bir ortam var. Yönetim anlamında daha iyiler, iyi oyuncular getiriyorlar ve bunu yaparken kupalar kazanıyorlar. Dışarıdan bakan biri olarak, son döneme Fenerbahçe’ye göre daha fazla büyüyorlar ve bu şekilde devam etmeliler."

Haberin Devamı

'GALATASARAY AVRUPA'DA FAVORİ'

“Şampiyonlar Ligi performansı, hem onlar hem de Türk futbolu adına çok iyiydi. Dünya basınında birçok haber yapıldı. Önemli bir reklam oldu. Artık Avrupa Ligi’ndeler ve orada güçlü takımlar var. Kupa 1’de dikkat çekici bir performansları vardı ama artık iki ayaklı maçlar oynayacaklar. Her şey olabilir. Normal şartlarda elbette Galatasaray, favoriler arasında.”

Lukas Podolskiden olay Arda Güler açıklaması İlk 11’in değişmez ismi olmayacak

'REAL MADRİD FARKLI SEVİYE'

“Herkes, zaten Arda Güler’in harika bir yetenek olduğunu kabul ediyor. Real Madrid adımının iyi olup olmadığını ilerleyen dönemde göreceğiz. Belki de Real’e gidişi çok hızlı oldu. Önümüzdeki aylarda ilk 11’in değişmez ismi olmayacak. Fenerbahçe’den gelip, Real Madrid’de yer bulmak kolay değil. Fenerbahçe elbette büyük ama Real Madrid farklı bir seviye. Böyle bir kulüpte, ‘Ona süre vermeliyiz. Yardım etmeliyiz’ gibi cümlelere zaman yok. Sonuçta tüm kupaları kazanmak için oynuyorlar.”

‘İyi yönde değil gibi...’

“Genç yaşta olduğunuzda oynamak ve süre almak en önemlisi. Bugün için baktığımızda Arda’nın Real’e gidişi, iyi yönde değil gibi duruyor. Örneğin Bayern Münih’ten Musiala, genç yaşta her maçta sahada; büyüyor, öğreniyor, hata yapıyor... Sürekli yedek kulübesinde olduğunuzda motivasyonunuzu kaybediyorsunuz. Arda, sakatlıklar yaşadı ve sezonun ilk yarısında hiç oynamadı. Başka bir takıma kiralanması da, bu süreçte mantıklı olabilir. Toni Kroos’u hatırlayın; 19 yaşında Leverkusen’e kiralanmıştı ve sonra çok güçlü bir şekilde Bayern Münih’e dönmüştü.”

Haberin Devamı

Lukas Podolskiden olay Arda Güler açıklaması İlk 11’in değişmez ismi olmayacak

'SONRFAKİ İSİM KEREM AKTÜRKOĞLU'

“Boey, Bayern Münih’e 30 milyon Euro’ya gitti. Onu, sadece 1 milyon Euro’ya yakın bir paraya almışlardı. Boey’den sonra yüksek rakamlara satılabilecek isim, Kerem Aktürkoğlu olur. Statları hep dolu. Şampiyonlar Ligi’nde yer alıp, iyi oynadılar. Bu çok önemli. Çünkü Türk futbolunda her şey çok hızlı değişiyor. Beşiktaş ve Trabzonspor, şampiyon olduktan sonra puan tablosunda oldukça geride kalmışlardı. Türkiye’de şampiyon olmak zor ama bu başarı sonrasındaki düşüşün nedenlerini anlayamıyorum. O yüzden Galatasaray’daki işleyişi ve oynadıkları futbolu beğeniyorum. Fenerbahçe ise yaklaşık 10 yıldır yatırım yapıyor, deniyor. Ancak şu ana kadar hâlâ ligi kazanamadılar.”

EURO 2024 YORUMU

Haberin Devamı

“Türkiye, kağıt üzerinde favoriler arasında değil. Ancak turnuvada önemli işler başarabilirler. Gruptan çıkma şansları yüksek. Almanya’da çok sayıda Türk’ün yaşaması, çok büyük bir avantaj. Türk futbolu ise genel anlamda iyi bir yolda. Ancak ben yine de Türk futbolunun, potansiyelinin yüzde 100’ünü kullanamadığını düşünüyorum.”

Yazarlar