İngiltere Premier Lig M. United’ın futbolcularından Moyes’e tam destek

M. United’ın futbolcularından Moyes’e tam destek

11.05.2013 - 11:54 | Son Güncellenme:

Defans oyuncusu Ferdinand: "Moyes’in gelmesinden dolayı mutluyuz"

M. United’ın futbolcularından Moyes’e tam destek

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester United’ın emeklilik kararı alan Alex Ferguson’un yerine getirdiği Everton’ın menajeri David Moyes’e futbolculardan destek geldi.

Ada basını, "Kırmızı Şeytanlar"da 26 yıllık kariyeri boyunca çok önemli başarılara imza atan Ferguson’un yerine geçen 50 yaşındaki İskoç Moyes’in aynı başarıları yakalayıp yakalayamayacağını tartışırken, özellikle yeni takımının oyuncuları Moyes’e destek verdi.

Manchester United’ın internet sitesine açıklamalarda bulunan deneyimli defans oyuncusu Rio Ferdinand, takım olarak Moyes’in gelmesinden mutlu olduklarını ve kulübün yeni teknik adam seçimini hızlı bir şekilde çözümlemesinin son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Moyes’ın Manchester United’ın geleneklerine çok yatkın ve açık görüşlü birisi olduğuna dikkati çeken Ferdinand, oturmuş bir sisteme sahip olmaları dolayısıyla takım olarak başarılı bir yıl geçirdiklerini, Moyes ile bu başarılarını devam ettireceklerine inandığını belirtti.

Takım kaptanı Nemanja Vidic, İskoç teknik adamla çalışmayı beklediğini ve Ferguson ile aynı başarıyı göstereceğinde emin olduğunu, iki teknik adamın taktik anlayışının ve kazanmaya yönelik tutkularının benzerlik gösterdiğini vurguladı.

İskoç teknik adamın Everton’dan eski öğrencisi Tim Cahill ise Manchester United Kulübü’nün prensiplerine yakışacak futbol camiasında iki teknik adamdan birinin Pep Guardiola, diğerinin Moyes olduğunu ve Manchester’ın "mükemmel bir seçim yaptığını" ifade etti.

Manchester United’ın eski golcüsü Anday Cole ise Sky Sports News’e yaptığı açıklamada, İskoç teknik adamın Everton’da geçirdiği 11 yılda kısıtlı transfer bütçesiyle önemli işler yaptığını ve bu bütçenin artık çok daha büyüyeceğini vurgulayarak, "Moyes, Manchester United’ın kalıbına uyuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kulübün internet sitesine daha önce açıklamalarda bulunan Ferguson, "Yönetimle görüşmemde yerimi doldurabilecek doğru özelliklere sahip adaylar arasında oy birliğiyle Moyes’e karar verdik" ifadesini kullanmıştı.

"İstikrar abidesi Moyes"

Haberin Devamı

Futbola Celtic’te stoper olarak başlayan Moyes, Preston North End takımı ile teknik direktörlük kariyerine başlamadan önce 550 lig maçında forma giydi.

İngiltere’nin Preston North End Kulübü’nde, 1992 yılında yardımcı teknik direktörlük görevine getirilen Moyes, 1998’de aynı takımın teknik direktörlük görevini üstlendi. Başarılı teknik adam, takımını kısa sürede aynı kadroyla 3. Lig’den (Division 2) 2. Lig’e (Division 1), oradan da play-off’lara taşımayı başardı.

Premier Lig takımlarının dikkatini çeken teknik adam, 14 Mart 2002’de Everton’la sözleşme imzalamış, ilk basın toplantısında kulübünü "halkın takımı" şeklinde betimlemesi dikkatleri çekmişti.

Geldiğinde alt lige düşme tehlikesi bulunan Premier Lig ekiplerinden Everton’ı kısa sürede üst sıralara taşıyan Moyes, David Ginola ve Jesper Blomqvist gibi takımın önemli oyuncularıyla sözleşme yenilerken, kulübüne ilk transfer ettiği isimler arasında bugün Fenerbahçe’de oynayan Nijeryalı Joseph Yobo da bulunuyordu.

Everton’ı 2002-2003 sezonunda 7’inci, 2004-2005’te 4’üncü yapan, 2008-2009’da İngiltere Kupası’nda (FA Cup) yarı finalde Manchester United’ı eleyerek finale çıkaran Moyes, İngiltere’de en başarılı bulunan menajerlere verilen Lig Menajerleri Birliği Ödülü’ne de aynı dönemlerde layık görüldü.

Ferguson sinyali daha önce vermişti

Haberin Devamı

Düşük transfer bütçesiyle Everton’ı Premier Lig’in istikrarlı kulüpleri arasına sokmayı başaran, altyapıdan yetişen Wayne Rooney’e daha 16 yaşındayken forma şansı veren Moyes’in Manchester United’ın başına geçme ihtimalinin ilk sinyali, Alex Ferguson tarafından verilmişti.

İngiltere’nin "The Sun" gazetesine 21 Nisan 2010’da konuşan Ferguson, emekliye ayrılacağı zaman halefinin sadece David Moyes olabileceğini söylemişti. "Sir" lakaplı Ferguson, Moyes’in bu iş için mükemmel bir aday olduğunu ve onun futbol anlayışına hayranlık duyduğunu ifade etmişti.

Everton’daki 11 yıllık kariyeri ile Ferguson ve Arsene Wenger’in ardından Premier Lig’de bir takımın başında en uzun süre kalan 3. menajer olan deneyimli İskoç, 6 yıllık sözleşme imzaladığı "kırmızı şeytanlarla" görevine 1 Temmuz’da başlayacak.