Diğer Malatya kayak tesisine kavuşuyor

Malatya kayak tesisine kavuşuyor

01.10.2014 - 13:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Malatya'nın Yama Dağı'na yapılan kayak tesisinin yüzde 85'nin tamamlandığını söyledi.

Malatya kayak tesisine kavuşuyor

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Yama Dağı Kayak Tesisi'nin yüzde 85'inin tamamlandığını belirtti .

Haberin Devamı

Yama Dağı Kayak Tesisi'nde incelemelerde bulunduğunu açıklayan Fındıklı, " Önceki Cuma günü Yama Dağı'na gittim ve müteahhit firma ile görüştüm. Bir dönem çıkan rüzgar dolayısıyla konaklama tesisinin çatısı uçmuş. Çatıların hepsini yenilemişler. Tesisin yüzde 85'i bitmiş. Çevre düzenlemesi ile boya işleri kalmış" diye belirtti .

Fındıklı, tesisin bin 500 metre telesiyej ve kayak pistine sahip olduğunu kaydederek, "Konaklama tesisinde 37 oda var. En az 70 kişi kapasiteli bir tesis var. Bin 500 metre uzunluğunda telesiyej ile kayak pisti söz konusu. Onlarında direkleri, motor ve makaraları takılmış" ifadelerini kullandı.

"TESİS, BU KIŞ OLMASA DA GELECEK YIL AÇILIR"

Tesisin bu kış olmasa da gelecek sene açılacağını açıklayan Başkan Fındıklı, "Mefruşat ve kalifiye eleman meselesini çözebilirsek, tesisi bu kış açarız. Ama bu kış olmasa da, gelecek kış tesis tam anlamıyla faaliyete girmiş olur. Zira beni endişelendiren bir başka yön var. Hekimhan Hasançelebi'den akabinde yaklaşık olarak 20 kilometre tırmandıktan akabinde radar yolundan Yama Dağı'na ulaşabiliyorsunuz. Yolun bir bölümü asfalt, bir bölümü stabilize fakat yer yer bozulmalar var. Yollara önceden İl Özel İdaresi bakıyordu fakat şimdi Malatya Büyükşehir Belediyesi bakacak. Yolun genişletilip, asfaltlanması lazım geliyor . Tesis tamamlanır fakat yolun bu kışa kavuşacağını sanmıyorum. O nedenle tesis gelecek sene faaliyete girer" diye açıkladı.

Yazarlar