İngiltere Premier Lig Manchester United için satış kararı! Dudak uçuklatan rakam

Manchester United için satış kararı! Dudak uçuklatan rakam

23.11.2022 - 01:16 | Son Güncellenme:

Manchester United'ın sahibi olan Glazer ailesi, kulübün satılabileceğini duyurdu. Glazer ailesinin satıştan beklediği rakam ise dudak uçuklattı.

Manchester United için satış kararı Dudak uçuklatan rakam

Manchester United'ın sahibi olan Glazer ailesi uzun süredir konuşulan satış kararı için ilk adımı attı. İngiliz devinin satışından beklenen rakam ise dudak uçuklattı.

Haberin Devamı

TARAFTAR İLE YILDIZLARI BARIŞMADI
Manchester United dünyanın en zengin spor kulüplerinden biri ve futbol tarihinin de en başarılı takımlarından. 20 lig şampiyonluğu ve 3 Şampiyonlar Ligi galibiyeti ile Kırmızı Şeytanlar, son yıllardaki düşüşlerine rağmen dünya futbolunun en popüler kulüplerinden biri olmaya devam ediyor.

Ancak kulübün mülkiyeti son derece tartışmalı. Manchester United'ın sahipleri Glazers ailesi pek çok taraftar tarafından sevilmiyor.

DEV SERVET
Glazer Ailesinin serveti, mülk ve gayrimenkullerden geliyor. Malcolm Glazer, 1928'de Rochester, New York'ta yedi çocuğun beşincisi olarak Litvanyalı bir ailede dünyaya geldi.

O gençken babası vefat ettiğinde kapı kapı dolaşıp saat satarak ailesine destek oldu.

Haberin Devamı

En sonunda ise New York yakınlarındaki Sampson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki saat onarım imtiyazını satın alarak mesleğini başarılı bir işe dönüştürdü. Ardından gayrimenkule geçti.

İlk başta Rochester'da küçük bir eve sahipken bankalar, sağlık tesisleri, televizyon istasyonları ve daha fazlası ile portföylerini genişlettiler.

Manchester United için satış kararı Dudak uçuklatan rakam

MANCHESTER HİSSELERİNİ ALDI
Oğullarının tavsiyesi üzerine Malcolm Glazer, 2003 yılında Manchester United'dan hisse almaya başladı ve 2005 yılı sonunda kulübün tüm mülkiyetini devraldı.

2004 yılında, işinsanları John Magnier ile J. P. McManus, Sir Alex Ferguson ile ters düştüler. İkili kulüpte %28.7 hisseye sahipti ve anlaşmazlığın ardından kulüpten ayrılmak istediler. Glazer, Mayıs 2005'te hisselerini satın aldı. Ardından da kulübün diğer hisselerini topladı.

SATIŞ KARARI
Manchester United'ın taraftarla yıldızı bir türlü barışmayan sahibi Glazer Ailesi, kulübün gelişimi için stratejik alternatifler keşfine başlandığını ve bu doğrultuda kulübün, yeni yatırımlarının ve satışının da değerlendirileceğini açıkladı. Kulüp internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulüp yönetimi; yeni yatırım, kulübün satışı ve şirketi içeren diğer işlemler de dahil olmak üzere tüm stratejik alternatifleri değerlendirme kararı almıştır" denildi.

17 yıl önce kulübü satın almalarına karşın taraftarla yıldızı bir türlü barışmayan Glazer ailesinin, 9 milyar Pound'a satış yapmak istediği bildirildi.

Haberin Devamı

Bir başka İngiliz devi Liverpool da bu ayın başında satılığa çıkarılmıştı