Beşiktaş Manchester United iddiaları sonrası Beşiktaş'tan Weghorst ve tazminat açıklaması!

Manchester United iddiaları sonrası Beşiktaş'tan Weghorst ve tazminat açıklaması!

09.01.2023 - 13:11 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Kasımpaşa maçında attığı golden sonra taraftara veda eden Hollandalı golcünün ayrılık planları içinde olduğu ileri sürüldü. Siyah-beyazlı kulüpten konuyla ilgili açıklama geldi.

Manchester United iddiaları sonrası Beşiktaştan Weghorst ve tazminat açıklaması

Beşiktaş'ın sezon başında satın alma opsiyonuyla birlikte Burnley'den kiraladığı Wout Weghorst'la ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Hollandalı golcünün Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Kasımpaşa maçında attığı golden sonra taraftarlara veda etmesi, Beşiktaş’a adeta bomba gibi düştü. İngiliz devi Manchester United ile gizlice anlaşan Hollandalı golcünün ayrılık kararı alması, siyah-beyazlıları şoke etti. 

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ: OYUNCUNUN GİTME İSTEĞİ VAR

Kasımpaşa maçı sonrası Weghorst'un ayrılık iddialarına ilişkin basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Veda etmesi için seyirciye selam etmesi yetmiyor. Kulüple de konuşması lazım. Böyle bir şey olmadı. Gelişmeyi ben de duydum. Henüz net değil. 'Bana derseniz ki, bırakır mısınız Weghorst'u?' Cenk Tosun'da da böyle bir şey olmuştu. Gelişmeleri bilmiyoruz. Olup olmayacağını bilmiyoruz. Transfere teknik olarak olumlu bakmam. Ancak, ekonomik ve idari tarafı var. Oyuncunun isteği var" ifadelerini kullandı.

Manchester United iddiaları sonrası Beşiktaştan Weghorst ve tazminat açıklaması

KAZANCI: NEDEN ÖYLE HAREKET YAPTI ANLAMADIM

Deneyimli santrforun golden sonraki hareketlerine ilişkin Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, "Weghorst neden taraftara veda etti, neden öyle bir hareket yaptı anlamadım. Şu an bizim futbolcumuz. Burnley ile sözleşmemizde devre arası geri dönmesini veya ayrılmasını içeren bir madde yok. Sözleşmemiz sezon sonunda bitiyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FIRSATI KAÇIRMAK İSTEMİYOR

Hollanda formasıyla 2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin’e iki gol atarak Avrupalı devlerinin radarına giren Weghorst bu fırsatı elinin tersiyle itmek istemiyor. İngiliz devinin Hollandalı menajeri Erik Ten Hag de ara transferde vatandaşı olan Weghorst tipinde bir forvetle hücum hattını güçlendirmeyi hedefliyor.

Manchester United iddiaları sonrası Beşiktaştan Weghorst ve tazminat açıklaması

TEKLİFİ KABUL ETTİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

Dev forvet, Nevzat Demir Tesisleri'nde kendisine ait dolabını boşalttı. Siyah-beyazlı yönetim, Weghorst'un menajeriyle bugün bir görüşme yaptı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; WW, Manchester United’ın teklifini kabul etti. Oyuncunun temsilcisi, görüşmede ayrılık taleplerini bir kez daha yineledi ve fesih için Beşiktaş’tan kolaylık istedi. Burnley ile Beşiktaş arasındaki sözleşmeye göre; golcü futbolcunun devre arasında tek taraflı ayrılma hakkı bulunmuyor. Siyah-beyazlılar, Weghorst konusunda Burnley’den gelecek teklifi bekliyor.

BEŞİKTAŞ'TAN WEGHORST AÇIKLAMASI

Siyah-beyazlı kulüp, Weghorst'un kulüpten ayrılacağı yönündeki iddiaların ardından resmi internet sitesinden açıklama yaptı. İşte açıklama: "Futbol A Takımımızın Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmanın ardından futbolcumuz Wout Weghorst ile ilgili medyada spekülatif haberler yer alması nedeniyle açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır.

Haberin Devamı

'TAZMİNAT BEDELİ GERÇEK DIŞI'

Futbolcumuzun kontratında Premier Lig'den teklif gelmesi halinde 2.5 milyon euro tazminat bedeliyle sözleşmesinin feshedilebileceği şeklinde çıkış maddesi bulunduğu iddiası hayal ürünüdür. Bununla beraber söz konusu oyuncunun salı günü takımdan ayrılacağı yönündeki haberler tamamen gerçek dışıdır. Wout Weghorst ile ilgili inisiyatif tamamen Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ndedir. Bu konu hakkında bir gelişme olduğu takdirde saygıdeğer camiamızın ve kamuoyunun bilgilendirileceği hususunu da belirtiriz."

3-4 MİLYON EURO GELİR BEKLENİYOR

Manchester United ile anlaşan Burnley’in getireceği teklife göre hareket edilecek. Siyah-beyazlılar ayrılık için ısrarcı olursa 3-4 milyon euro düzeyinde bir gelir elde ederek, Hollandalı futbolcuyu gönderecek. Beşiktaş’ın onay vermemesi halinde Weghorst’un ayrılma ihtimali bulunmuyor. 

Haberin Devamı