İngiltere Premier Lig Manchester United'da bir dönem kapanıyor! İngiliz devine Katarlı milyarder başkan

Manchester United'da bir dönem kapanıyor! İngiliz devine Katarlı milyarder başkan

17.05.2023 - 12:38 | Son Güncellenme:

Manchester United'da Glazer ailesinin dönemi kapanmak üzere. Yazılan kaynaklara göre Katarlı milyarder Şeyh Jassim kulübü satın almaya çok yakın.

Manchester Unitedda bir dönem kapanıyor İngiliz devine Katarlı milyarder başkan

İngiltere Premier Lig'in köklü kulüplerinden Manchester United'da bir dönem kapanmak üzere. kulübün 2005 yılından beri sahibi olan Glazer ailesinin dönemi sona ermek üzere. Aile kulübü Katarlı milyarder Şeyh Jassim'e satmak üzere.

Haberin Devamı

790 MİLYON STERLINE SATILMIŞTI

Manchester United'ı 2005 yılında 790 milyon sterline alan Glazer ailesi, 2012 yılında hisselerin %10'unu, ardından da bir kısmını daha satarak kulübün borçlarının artmasına neden olmuş ve taraftarların tepkisini çekmişti.

Glazer ailesinin, geçen sezon alınan kötü sonuçlardan dolayı da taraftar ile arası açılmış ve taraftar Glazer ailesinin takımı bırakması için çok kez protesto düzenlenmişti.

TRANSFERLERE HARCANAN PARALAR

Premier Ligde 2013 yılından beri şampiyon olamayan Manchester United'ın, Glazer ailesinin kulübü satın almasından bu yana yapılan transferlere 1 milyar 180 milyon sterlin gibi bir rakam harcandığı biliniyor.

Harcanan paralardan bu yana iyi başarılar alamayan kulüp, sadece bu yıl Erik Ten Hag yönetiminde İngiltere Lig kupasını kazanarak 6 yıl sonra bir turnuvada şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Haberin Devamı

KATARLI MİLYARDER BAŞKAN

Manchester United'ı satın almaya çok yakın olan katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al-Thani'ni ailesinden Qatar Islamic Bank'ın yönetim kurulu başkanı Şeyh Jassim, kulübe yaptığı ikinci teklifin ardından kulübü satın almaya yakın olduğu bildirildi.

SON TEKLİF 5.5 MİLYAR STERLIN

Şeyh Jassim'in kulübe yaptığı ilk teklifin 4,5 milyar sterlin civarında yapıldığı söylenmişti. Fakat kaynaklar Glazer ailesinin fiyatı 6 milyar sterlin olarak belirlediğini söylüyor. Buna karşılık Katarlı milyarderin kulübe yaptığı son teklifin 5.5 milyar sterlin olduğu ve kulübün %100'ünü satın almak istediği söylendi.

KULÜBÜN BORCU 650 MİLYON STERLIN

Glazer ailesi yönetimindeki Manchester United'ın 650 milyon 535 milyon sterlinlik borcu bulunuyor. Şeyh Jassim'e yakın olan kaynaklar, Katarlı milyarderin göreve geldiğindeki ilk işinin 650 milyon sterlinlik borcu temizlemek olduğu ve ardından Manchester United'ı eski başarılı günlerine geri getirmek olduğu söylendi.

GÖREVE GELDİĞİNDE YILDIZLARI GETİRECEK

Şeyh Jassim'in yaz ayında kulübün başına geçmesi halinde, transfer planları arasında Kylian Mbappe, Kingsley Coman ve Eduardo Camavinga olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

RAKİBİ RATCLIFFE

Katarlı milyarderin kulübü satın alma yolunda bir engeli var. İngiliz milyarder Jim Ratcliffe, kulübü satın almak isteyen bir diğer isim. Fakat Ratcliffe, birkaç ay önce yaptığı açıklamada 'Aptalca bir fiyat' ödemeyeceğini söyleyerek satın alma yarışında bir adım geriye çekilmişti. Ratcliffe yaptığı açıklamada "Hiçbir şey için aptalca bir ücret ödemek istemezsiniz, çünkü sonra hemen çok pişman olursunuz." ifadelerini kullanmıştı.