Trabzonspor Marek Sapara: ”Olası bir F.Bahçe finali bizi heyecanlandırıyor”

Marek Sapara: ”Olası bir F.Bahçe finali bizi heyecanlandırıyor”

28.02.2013 - 12:08 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu’nda Medical Park Antalyaspor’u 1-0 yenerek yarı finale yükselen Trabzonspor’un golünü atan Slovak oyuncusu Marek Sapara, kupada olası bir Fenerbahçe finalinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Marek Sapara: ”Olası bir F.Bahçe finali bizi heyecanlandırıyor”

Bu sezon ligde Sanica Boru Elazığspor ve Beşiktaş maçlarında 1’er gol atan, Ziraat Türkiye Kupası’nda da dün akşam ilk golünü kaydeden Sapara, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Kasımpaşa maçının hazırlıklarına başlayan bordo-mavili takımın antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Slovak oyuncu, hem zor hem de önemli olan Medical Park Antalyaspor maçında istedikleri sonucu aldıklarını belirterek, ”Grubu lider tamamlayarak yarı finale yükselmek bizim için öncelikli hedefti. Bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Şimdi Sivasspor maçına odaklanmaya çalışacağız. Dünkü maçın iki türlü önemi vardı. Hem o hedefi gerçekleştirmek hem de öz güvenimizi yükseltecek bir galibiyet almamız gerekiyordu. Bu ikisi de yerine geldi. Hasarsız ve kazasız bir şekilde maçı geçtik” dedi.

”Takımın tamamı yetenekli oyuncular”

Haberin Devamı

Bu sezon zor durumlar yaşadıklarını anlatan Sapara, şöyle devam etti: ”Bazen zor durumlar yaşarsınız futbolda, sorunlar üzerine düşünürsünüz ama o sorunlara çözüm üretme konusunda bazen zor durumda kalırsınız. Biz de bu sezonun belirli dönemlerinde böyle zamanlar geçirdik. Futbolda oluyor bunlar, bazen kriz ortamları doğar, o kriz ortamlarında doğru kararları vermek zor hale gelir. Ama şunu çok iyi biliyorum, takımın tamamı yetenekli futbolculardan oluşuyor. Her pozisyonda o pozisyonun hakkını verebilecek oyuncular var. Şimdi kazandığımız her maçta öz güvenimizi yükseltip o olumsuz ortamdan uzaklaşmaya gayret ediyoruz.” Kendisiyle ilgili zaman zaman ortaya atılan ”gidiyor, kalıyor” gibi söylentilerden rahatsız olmadığını ifade eden Sapara, ”Çünkü ben transferimle ilgili yapılan dedikodulara hiçbir zaman kulak asmadım, hiçbir zaman parçası olmadım. Geldiğim günden beri burada kaldığım müddetçe elimden gelenin en iyisini yapmaya odaklandım. Kulübün de önemli bir parçası olduğumu düşünüyorum. Burada memnunum, bu doğrultuda çalışmaya devam ediyorum” diye konuştu.

”Bulunma nedenimiz şampiyonluğa oynamak”

Haberin Devamı

Sapara, ligde bulundukları yerden memnun olmadığını kaydederek, ”Kimse de bu durumdan memnun değildir. Çünkü bizim burada bulunma nedenimiz zirveye oynamak, şampiyonluğa oynamak. Şampiyonluğa oynayan bir takımı da bu durum kesinlikle memnun etmez. Şimdi o zor durumun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Üst üste iki maç kazandık. Bu olumlu gidişat güvenimizi yükseltiyor. Bu da toparlanmamızı sağlıyor” dedi.

Bir gazetecinin kupada olası bir Fenerbahçe finali sizi heyecanlandırıyor mu şeklindeki soru üzerine de Sapara, ”Tabi ki heyecanlandırıyor. Bu iki kulüp arasında nasıl bir rekabet olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Onlara karşı oynadığımız maçlar da iyi, yoğun atmosferlerde geçiyor. Umarım biz finale kalırız. Eğer onlar da finale yürürlerse orada, o yoğun atmosferde karşılaşırız yine” diye konuştu.

Yazarlar