Beşiktaş Mario Gomez rekor kırdı

Mario Gomez rekor kırdı

16.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mario Gomez, Osmanlıspor’a attığı golle bir kez daha Beşiktaş’ın tarihine geçti.

Mario Gomez rekor kırdı

Mario Gomez, Osmanlıspor’a attığı golle bir kez daha Beşiktaş’ın tarihine geçti. Kartal’ın üçüncü sayısını kaydeden Alman yıldız, siyah-beyazlıların bir sezonda resmi maçlarda en fazla gol atan yabancı oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

Geçen hafta Galatasaray’ı 1-0 yendikleri derbide ağları havalandırarak, Demba Ba’nın 27 gollük rekorunu egale eden Gomez dün attığı golle bu rekoru 28’e çıkardı. Süper Lig’de gol sayısını 26’ya çıkartarak krallık yarışında bitime bir hafta kala zirvedeki yerini güçlendiren Alman forvet, UEFA Avrupa Ligi’nde iki gol kaydetmişti.

‘Yeniden doğdum’

Beşiktaş’ın şampiyonluğuna 26 golle dev bir katkı yapan Mario Gomez, “Herkese teşekkür ediyorum. Bireysel olarak bu sezon adeta yeniden doğdum. Beşiktaş’ın en çok gol atan yabancısı olmak güzel ama bu şampiyonluğa katkı yapıyorsa anlamlıdır. Bu gerçekleştiği için mutluyum” dedi.

Alman yıldız geleceğiyle ilgili soruyu da yanıtladı. Şimdiye kadar şampiyonluk dışında hiçbir şeyi düşünmediğini kaydeden Gomez, “Beşiktaş dışında hiçbir kulüple görüşmedim. Kariyerimde hatalar yaptım, bir kez Nisan’da karar vermiştim. Başkan’a da ‘sezon sonu görüşürüz’ dedim. Önümüzdeki süreçte, menajerim Başkan ile konuşacak. Benim için Şampiyonlar Ligi’ne katılmak çok önemliydi. Şöyle söyleyeyim, çok güzel duygulara sahibim” ifadelerini kullandı.