Turkish Airlines Euroleague MARKO PAŞA!

MARKO PAŞA!

15.03.2014 - 18:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Liv Hospital, Lokomotiv Kuban deplasmanındaki kader maçını aylar süren sakatlığından dönen Gürcü yıldızı Markoishvili’nin 19 sayılık performansıyla kazandı, çeyrek final yarışından kopmadı

MARKO PAŞA

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

THY Euroleague TOP 16 F Grubu’ndaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, İstanbul’da son saniye üçlüğüyle yenildiği Lokomotiv Kuban’dan rövanşı 67-66’lık skorla aldı, 10. maçında 4. galibiyetine ulaştı.
Bir gün önce Bayern Münih’in Real Madrid’i devirmesinin ardından kaybetmesi durumunda çeyrek final şansını oldukça azaltacak olan temsilcimiz, maça uzun süredir sakatlığı nedeniyle oynayamayan Markoishvili’nin sayılarıyla başladı, 18-4’te 14 farkı yakaladığı ilk periyodu 22-15 galip kapadı.
Markoishivili’nin kenarda olduğu dakikalarda hücumda sıkıntı çeken, özellikle Erceg’in 10’da 0 saha içi isabetiyle oynadığı maçta şut tehditi azalan temsilcimiz, buna karşın devreyi 32-29 önde bitirdi.
İkinci yarıda ev sahibi Brown ve Kalnietis ile skora denge getirmeyi başardı, 3. çeyrek 48-48 tamamlandı.
Ataman haklı çıktı
Son periyoda hızlı giren Kuban, 31. dakikada ilk kez öne geçti, 54-51 ile 3 farkı yakaladı. Ancak müthiş bir maç çıkaran Markoishvili yine kritik sayılarıyla temsilcimizi ayağa kaldırdı. Son dakikalarında üstünlüğün sürekli el değiştirdiği maçta bitime 26 saniye kala Simon’dan gelen faul sayılarıyla geriye düşen Galatasaray, 17 saniye kala Arroyo ile bir kez daha öne geçti: 66-67. Son hücumda Ergin Ataman, düşük skorlu geçen maçta, savunmasına güvendi, faul yapmadı. Ev sahibi de kötü bir hücum sonunda potayı bulamayınca, temsilcimiz çok kritik bir maçtan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

MARKO PAŞA

Yazarlar