Beşiktaş Mehmet Özdilek'ten Rıza Çalımbay vurgusu! 'Oyuncuların iştahı yerine gelmiş'

Mehmet Özdilek'ten Rıza Çalımbay vurgusu! 'Oyuncuların iştahı yerine gelmiş'

13.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın Başakşehir'i 1-0 mağlup ettiği müsabakayı Mehmet Özdilek değerlendirdi. Mehmet Özdilek, siyah-beyazlıların galibiyetinin ardından Rıza Çalımbay'a vurgu yaptı.

Mehmet Özdilekten Rıza Çalımbay vurgusu Oyuncuların iştahı yerine gelmiş

Süper Lig'in 12'nci haftasında Beşiktaş, Çağdaş Atan yönetimindeki Başakşehir engelini 1-0'lık skorla geçti. Rıza Çalımbay'ın ikinci dönemine zaferle başladığı ve milli ara öncesi moral topladığı mücadeleyi Mehmet Özdilek yorumladı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılarda Ante Rebic'in performansına dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Bugün sahada her şeyden önce Beşiktaş için en önemli şey kazanmaktı. Takımın en iyi oyuncusu Rebic'ti. Sorumluluk almasıyla, baskıyı başlatmasıyla, topu rakip kaleye götüren profiliyle maçın kahramanıydı" dedi.

Rıza Çalımbay ve ekibini kutlayan Mehmet Özdilek, "Rıza hoca ve ekibini tebrik ediyorum. Çok zor bir süreç. Bu durumda oyunu yorumlamak çok da doğru değil. Kazanmak zaten burada önemli olan" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta yaşanan sakatlık krizine dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Çok fazla problem var sakatlıklarla ilgili. O da ayrı bir konu. Orayı doğru planlamak önemli olan. Darbeye bağlı değil, zorlamaya bağlı kasık sakatlıkları var. Mevcut içinde en iyi kadro çıkarılmış. Beşiktaş'ta oyuncuların tamamının iştahı, coşkusu yerine gelmiş" diye konuştu.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlıların sol kanatta problem yaşadığını belirten Mehmet Özdilek, "Kısa vadede Rıza hoca ve Beşiktaş adına doğru bir süreç. Mert'in Beşiktaş'ta kalede olması çok önemli. Tayfur'un niyetinden söz etmiyoruz ama sol taraf her zaman sıkıntıydı Beşiktaş'ın" açıklamasını yaptı.

Gedson Fernandes'e parantez açan Mehmet Özdilek, "Beşiktaş'ı bir önceki maçlara göre biraz daha derli toplu gördüm. Rakip bütün ataklarını sol taraftan geliştirdi. Gedson da bu maçla birlikte ritmini yakaladı. Beşiktaş için ne kadar önemli olduğunu gösterdi" dedi.

Ante Rebic'in performansına bir kez daha vurgu yapan Mehmet Özdilek, "Rebic, Beşiktaş'ın bu maçta en iyi oyuncusu oldu. Maçın kahramını oldu. Sakatlıkların ardından Beşiktaş ikinci yarı daha iyi başladı. Bu skor derin bir nefes aldırdır takıma. Milli takım arası takıma daha iyi gelecektir. Galatasaray'ın kaybetmesi de Beşiktaş için değerliydi" diye konuştu.

Siyah-beyazlıların son vuruşlarda sıkıntı yaşadığını belirten Mehmet Özdilek, "Üretmede sorun olmasa da son vuruşlarda biraz sıkıntılı bir takım vardı. Bu skoru bu zamana kadar getiren oyuncular kadroda yok. Gireniyle çıkanıyla Beşiktaş bu maçı hak etti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar