Dünyadan Futbol Meksika'da Queretaro-Atlas maçında büyük kavga! '17 ölü'

Meksika'da Queretaro-Atlas maçında büyük kavga! '17 ölü'

06.03.2022 - 10:37 | Son Güncellenme:

Meksika Ligi'ndeki Queretaro-Atlas maçı olaylar nedeniyle yarıda kaldı. Corregidora Stadyumu'nda iki takım taraftarlar arasında büyük kavga çıktı. TV Azteca muhabiri, "Gayri resmi rakamlara göre 17 kişi öldü" açıklamasını yaptı. Stat adeta savaş alanını andırırken, kan donduran görüntüler ortaya çıktı.

Meksikada Queretaro-Atlas maçında büyük kavga 17 ölü

Meksika Clausura'nın 9'uncu haftasında Queretaro, Atlas'ı konuk etti.

Haberin Devamı

Deplasman ekibi 29'uncu dakikada Julio Furch'un golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken karşılaşmanın 63'üncü dakikasında iki takım taraftarları arasında tribünde kavga çıktı. Olayların daha da şiddetlenmesi sonucunda ise kaçmak isteyen taraftarların saha içerisine girmesiyle birlikte kavga saha içerisine de sıçradı.

Meksikada Queretaro-Atlas maçında büyük kavga 17 ölü

Sosyal medyada yer alan görüntülere göre savunmasız kalmış birçok insanın şiddete maruz kaldığı ve kavgaların çok şiddetli olduğu görüldü.

Queretaro Eyaleti Sivil Koruma Koordinasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre tamamının erkek olduğu 22 kişinin yaralandığı ifade edilirken bu kişilerden 9'unun hastaneye kaldırıldığı ve 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Bu açıklamanın ardından Queretaro Valisi Mauricio Kuri, yaptığı açıklamada, herhangi bir kişinin yaşamını yitirmediği konusunda güvence verirken Meksika basınında yer alan haberlere göre ise çıkan kavgada birçok kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Haberin Devamı

Meksikada Queretaro-Atlas maçında büyük kavga 17 ölü

TV Azteca muhabiri: Gayri resmi rakamlara göre 17 kişi öldü

TV Azteca muhabiri David Medrano Felix, olayların ardından sosyal medya hesabından "Gayri resmi rakamlara göre 17 kişi öldü" bilgisini verdi. 

Arriola: Çok talihsiz bir şiddet olayı

LIGA BBVA MX İcra Başkanı Mikel Arriola, Twitter'da "Queretaro'daki Corregidora Stadyumu'nda yaşananlar kabul edilemez. Çok talihsiz bir şiddet olayı. Stadyumun güvenliğinden sorumlu olanlar ibretlik bir şekilde cezalandırılacaktır. Oyuncularımızın ve taraftarlarımızın güvenliği önceliğimizdir. Güvenliğin korunması için maça devam edilmeyecektir" dedi.

Maçlar ertelendi

Arriola, Quretaro - Atlas maçında yaşanan olayların ardından yaptığı açıklamada ligin 9'uncu haftasında oynanması planlanan 3 karşılaşmanın ertelendiğini belirtti. 

Meksikada Queretaro-Atlas maçında büyük kavga 17 ölü

 

Kulüplerden açıklama

Yaşanan olayların ardından Queretaro ve Atlas kulüpleri resmi sosyal medya hesaplarından açıklama paylaştı. Queretaro Kulübü, meydana gelen olayları şiddetle kınadığını belirtirken sorumluların bulunması için yetkililerle tam iletişim ve koordinasyon halinde olduklarını vurguladı. Atlas Kulübü ise açıklamasında yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu belirterek sorumluların bulunmasını ve yasaların bu konuda tüm gücünü kullanmasını talep etti.

Haberin Devamı