Almanya Bundesliga Mergim Berisha, Bayern Münih'i boş geçmedi! Gollerine devam etti

Mergim Berisha, Bayern Münih'i boş geçmedi! Gollerine devam etti

11.03.2023 - 19:43 | Son Güncellenme:

Almanya Bungesliga'nın 24. haftasında Bayern Münih, Augsburg ile karşı karşıya geldi. Augsburg’un Fenerbahçe’den kiraladığı Mergim Berisha, müsabakada attığı goller ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

Mergim Berisha, Bayern Münihi boş geçmedi Gollerine devam etti

Augsburg, Almanya Bungesliga'nın 24. haftasında Bayern Münih'e konuk oldu. Müsabaka Allianz Arena'da oynandı. Fenerbahçe'nin sezon başında Augsburg'a kiraladığı Mergim Berisha, maçta attığı goller ile dikkat çekti.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN KİRALANDI

Güncel piyasa değeri 4.5 milyon Euro olan Berisha, kiralık olarak Alman ekibinde forma giyiyor. Başarılı oyuncunun Fenerbahçe ile Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Fenerbahçe'nin 2021/22 sezonu başında Salzburg'dan 5 milyon Euro karşılığında renklerine bağladığı Mergim Berisha, hem geçen sezonki etkisiz performansı hem de sezon başı kampındaki oyunuyla teknik direktör Jorge Jesus'un gözüne girememiş ve forma şansı azaldığı için ayrılma kararı alarak Augsburg'a kiralık olarak transfer olmuştu.

Mergim Berisha, Bayern Münihi boş geçmedi Gollerine devam etti

AUGSBURG'TAN AÇIKLAMA

Augsburg'un spor genel müdürü Stefan Reuter, 24 yaşındaki futbolcunun bonservisi için yaptığı açıklamada, "Hala zamanımız var ama tarih konusunda dikkatli olacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Augsburg'taki performansıyla Alman Milli Takımı'na da göz kırpan Berisha için milli takım hocası Hansi Flick, "Mergim, milli takımda güvenebileceğim bir hücum oyuncusu. Tabii ki, Augsburg'tan bir oyuncu Alman Milli Takımı'na gelirse çok mutlu olurum" diye konuşmuştu.

İLK MAÇ GALİBİYETİ GETİRMİŞTİ

Bundesliga'nın 7'nci haftasında Augsburg, Bayern Münih ile kozlarını paylaşmıştı. Mergim Berisha, 59'uncu dakikada Bayern Münih ceza sahası içinde yaşanan karambolde sahneye çıktı ve takımına galibiyeti getiren golü kaydetmişti.

Mergim Berisha, Bayern Münihi boş geçmedi Gollerine devam etti

2. DAKİKADA ŞIK BİR GOL ATTI

Mergim Berisha, Bungesliga'nın 24. haftasında Bayern Münih'e karşı oynanan maçta ilk 11'de başladı.

Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Berisha takımını öne geçiren golü kaydetti. Savunmadan seken topu penaltı noktasında önüne alan Mergim Berisha'nın sol ayağıyla sağ köşeye doğru yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti.

BAYERN MÜNİH GERİ DÖNDÜ

Mergim Berisha'nın golüne Cancelo, 15. dakikada cevap verdi ve goller art arda gelmeye başladı. Skora denge getiren Münih, 19. dakikada Pavard'ın golü ile öne geçti. Daha sonra 35. dakikada sahneye yine Pavard çıktı ve farkı ikiye çıkardı. 45. dakikada Sane'nin golüyle fark üçe çıktı.

BERİSHA'DAN BİR GOL DAHA

İlk yarıda Berisha'nın golüyle öne geçmesine rağmen ilk yarıyı 4-1 geride kaptan Augsburg, ikinci yarıya yine Mergim Berisha'nın gollüyle farkı ikiye indirdi.

Haberin Devamı

60. dakikada penaltı kazanan konuk ekip Augsburg'da topun başına Mergim Berisha geçti. Penaltıyı kullanan Berisha topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve kendisinin bu maçtaki ikinci golünü kaydetti.

Maçın geri kalanında iki takımdan da birer gol geldi ve Bayern Münih müsabakayı 5-3'lük skorla kazandı.

BU SEZON PERFORMANSI

Berisha'yı 300 bin euro karşılığında kiralayan Alman ekibi, 4 milyon euro karşılığında golcü ismin bonservisini alma hakkına sahip.

Augsburg'un golcü futbolcusu Mergim Berisha, bu sezon Bundesliga'da 18 resmi maça çıktı. Alman futbolcu söz konusu maçlarda 8 kez rakip fileleri sarsarken bunun yanında takım arkadaşlarına 4 kez de gol pası verdi.

Mergim Berisha, Bayern Münihi boş geçmedi Gollerine devam etti