Futbol Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı isyan etti

Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı isyan etti

10.11.2015 - 11:26 | Son Güncellenme:

Mersin İdmanyurdu'nun, Spor Toto 2. Lig'den, Süper Lig'e kadar uzanan son 8 yılında kulübün başkanlığını üstlenen ve yaşanan sıkıntılar nedeniyle olağanüstü genel kurul kararı aldıran Ali Kahramanlı, destek bulamazlarsa görevine devam etmeyeceğini belirterek, çok ciddi bir sıkıntı içinde olduklarını anlattı.

Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı isyan etti

Geçen sezon oynadığı futbolla adından söz ettirmesine rağmen, önce FIFA tarafından verilen transfer yasağıyla sarsılan, sonra da maddi sıkıntılar nedeniyle sorunlar yaşayan Mersin ekibinde gerilim üst seviyeye çıktı.

Haberin Devamı

Lige de kötü başlayan Mersin İdmanyurdu'nda, futbolcuların idman boykotunun ardından, "efsane başkan" olarak bilinen kulüp başkanı Ali Kahramanlı'nın da bekledikleri desteği bulamadıkları gerekçesiyle "isyan edip", görevinde devam etmeyeceğini açıklamasıyla artan tansiyon nedeniyle gözler 14 Kasım'da yapılacak olağanüstü genel kurula çevrildi.

"Şehre verdiği reklam değeri 210 milyon dolardır"

Kahramanlı, yaptığı açıklamada, 8 senedir takımın başında olduğunu belirterek, sürecin dışarıdan göründüğü kadar kolay olmadığını söyledi.

"Bu kulübün bir su bardağı bile yoktu" diyen Kahramanlı, aradan geçen zamanda, takımın sportif başarılarının yanı sıra, stat başta olmak üzere birçok anlamda gelişme kaydettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Kahramanlı, kenti tanıtan en önemli faktörlerden birinin kulüp olduğunun altını çizerek, "Bugün geldiğimiz noktada Türkiye, Mersin İdmanyurdu'nu konuşuyorsa, Mersin sporunu konuşuyorsa, herkesin gözü bu takımın üzerindeyse, basında Mersin varsa, Süper Lig'de olduğu içindir. Mersin İdmanyurdu'nun bu şehre verdiği reklam değeri 210 milyon dolardır. Bunun kimse farkında değil" dedi.

"3 aydır çocuklara maaş ödeyemiyoruz"

Zorlu bir süreçten geçmelerine rağmen bekledikleri desteği görememekten yakınan Kahramanlı, "Kentteki her kesimin, Mersin İdmanyurdu'nun yanında yer almasını istiyoruz. Sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Bu sezonda şanssızlıklar oldu. Ligin başında bir kaç maç kazanabilseydik, belki bu sıkıntılar olmayacaktı. Şu an ciddi bir sıkıntı var. 3 aydır çocuklara maaş ödeyemiyoruz. Bu kulübün borcu vardır, alacağı da değeri de vardır. Bugün bu krizi aşabilmemiz için 8-10 milyona ihtiyacımız var" diye konuştu.

"8 senedir bu kulübe her şeyimi verdim"

Kahramanlı, sıkıntıları aşamadıkları için genel kurul yapılmasını istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Genel kurulumuz 14 Kasım'da ama bugüne kadar kimseden ses yok. Kimse arayıp da 'ya başkanım ne yapacağız?' demiyor. Bu takım benim değil, bunu yapmak isteyen kim varsa onun yanında olmaya hazırız çünkü Mersin İdmanyurdu bizim için önemli. Bu kentte çalışıyoruz, bu kentte kazanıyoruz ama bu kente de vermeye çalışıyoruz. Bu sadece benimle ya da bazı yöneticilerle olmaz, bu tüm kentin sorunu, herkesin sorunu. Bu kulübün geliri, tesisi, altyapısı yok. Bu kulüp sadece insanların, bizlerin desteğiyle bu günlere geldi. 8 senedir ben her şeyimi verdim bu kulübe ama bugün 'acaba hata mı yaptım' diye bakıyorum. Evet, belki de yanlış yapmışım ki kendime, işime, aileme, çevreme zarar verdim; sağlığımı, kalbimi verdim. Daha ne yapmam lazım? Bu hizmetleri Mersin İdmanyurdu'na yaptım."

Haberin Devamı

"Güveniyorsanız gelin destek verin, yoksa birilerini bulun ben destek vereyim"

Kentteki bütün kesimleri takıma destek vermeye çağıran Kahramanlı, şöyle devam etti:

"Ben bu işi yapmak istemiyorum, artık tamam. Bugüne kadar hiçbir zaman zor bir yerde bırakıp gitmedim, kaçmadım, bu takım düştü, başkası olsa kaçardı ben kaçmadım tek başıma direndim bir sonraki sezon geri çıkarttım ama bugün diyorum ki takıma sahip çıkın. Güveniyorsanız gelin destek verin, yoksa birilerini bulun ben destek vereyim. Ben onların yanında olayım, yoksa benden bu kadar. Bu saatten sonra her şeyden önce parayı da bir tarafa bırakın benim sağlığım buna el vermiyor. Ben bu saatten sonra, bu şartlarda, bu güce sahip değilim. Artık bu işi yapma taraftarı değilim, ben istemiyorum."

Haberin Devamı

Kahramanlı, kulübün yanında olan herkese teşekkür ettiğini belirterek, genel kurula kadar Mersin İdmanyurdu'yla ilgili ne yapılması gerekiyorsa herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

"Alın kardeşim, ben bu takımı bırakıyorum"

Çağrılarına kimsenin "kulak vermediğini" ifade eden Kahramanlı, "Hiç kimse bizim sesimizi duymadı. O zaman madem duymuyorsunuz sesimizi, ben de diyorum ki 'alın kardeşim, ben bu takımı bırakıyorum'" dedi.

Ali Kahramanlı, Mersin İdmanyurdu'nun başarılı oyunculara sahip olduğunu yineleyerek, ligde üst sıralara çıkabilecek kapasitesi olduğunu, geçen yıl yakaladığı başarıları, bu sezon da yakalayabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Mersin İdmanyurdu'nda yaşanan sıkıntıların ardından kulüp başkanı Ali Kahramanlı, olağanüstü genel kurul çağrısı yapmış, 7 Kasım'da çoğunluk sağlanamaması nedeniyle genel kurul 14 Kasım'a ertelenmişti.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 haftada 1 galibiyet, 4 beraberlik, 6 mağlubiyet alarak 7 puan toplayan Mersin ekibi, ligin 17. sırasında bulunuyor.